Wulffraat neemt patent op tweede plaatsen in tweede weekend RYOR Herfstcircuit

VLISSINGEN – Het tweede weekend van het Run Your Own Race Herfstcircuit resulteerde voor Zeeuws-Vlaming Thomas Wulffraat in twee tweede plaatsen. Op de lange afstand (10 km) moest de Terneuzenaar alleen Ricardo Sint Nicolaas uit Oude Tonge voor zich dulden, die met 33:12 de winnende tijd noteerde. Op de korte afstand (3 km) was Wouter Verstraate uit Westkapelle in 09:06 de allersnelste.

Redactie 27-10-20, 14:55 Laatste update: 15:41

Wulffraat lijkt daarmee de Joop Zoetemelk van het herfstcircuit te worden. Ook vorige week werd hij tweede in het lange circuit en ook toen achter Sint Nicolaas. In het klassement na twee weken bezetten die twee logischerwijs dan ook de eerste en de tweede plaats. De derde plaats wordt gedeeld door Bart Heshof (Steenbergen) en Koen Schippers (Gapinge). Op de korte afstand gaat Verstraate met het maximale aantal punten aan kop, gevolgd door Wulfraat en Heshof. 

Diversiteit

Bij de vrouwen was er meer diversiteit te noteren. Lydia Kleinjan (40:17) uit Goes was de snelste op de lange afstand, gevolgd door Esther de Koning uit Heinkenszand en Judith Goetheer uit Kloetinge. Op de korte afstand ging de zege in 10:18 naar Noor Dekker uit Serooskerke. Net als vorige week werd zij gevolgd door Jasmijn van Dieren uit Kapelle en Elise Mol uit ‘s-Heer Abtskerke. Het klassement bij de vrouwen in het lange circuit is bijzonder spannend, omdat beide weken de nummers 1 en 2 de andere week niet van de partij waren. Suzanne van Elsacker uit Middelburg profiteert daar optimaal van en gaat met 157 punten aan de leiding. Zij wordt op de voet gevolgd door Laura Wulffraat uit Terneuzen (154) en Debbie Verstelle uit Goes (152). In het korte circuit is het klassement een stuk eentoniger. Dekker gaat aan de leiding met twee afstandszeges, gevolgd door de vaste podiumklanten Van Dieren en Mol.

Net als in het eerste weekend waren er ruim honderd deelnemers aan het de virtuele loopwedstrijd. Komend weekend staan de Engelse Afstanden op het programma: 10 mijl voor het lange circuit en 1 mijl voor het korte circuit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *