Wordt het nog spannend?

In mijn vorige bericht liet ik al doorschemeren dat de 1000 meter van het Koole Sport Zomercircuit een andere winnaar bij de dames zou krijgen. Na 3 overwinningen moest Laurey van de Berge deze keer genoegen nemen met een 3e plaats. Winnares werd Annemiek van Kooten uit Wageningen voor Mirthe Overkamp. Annemiek legde de kilometer af in 3.02 minuten en Mirthe in 3.04 minuten en dat zijn overall zelfs toptijden. Annemiek doet al sinds maart regelmatig mee met RUN YOUR OWN RACE en Zeeland is voor haar blijkbaar redelijk bekend terrein. Ze won al eens een keer de 10 km bij de Ladiesrun in Zoutelande, maar ook beroepsmatig komt ze wel eens naar onze provincie. Zo was ze een paar weken geleden zelfs te zien bij Omroep Zeeland bij een item over abseilen in de kerk van Veere. Dat kan overigens nog een paar weken, dus liefhebbers ….. op naar Veere. Of ze het klassement nog kan winnen is een andere vraag. In theorie kan ze ook op 3 overwinningen komen en dan beslissen de andere ereplaatsen. Voorlopig blijft Laurey aan de leiding voor Dore Priester. Het voorlopige klassement geeft trouwens toch een vertekend beeld, omdat meer dames nog maar aan 3 wedstrijden hebben meegedaan.

Bij de mannen lijkt alle spanning verdwenen. Ricardo Sint Nicolaas behaalde met een tijd van 2.42 minuten zijn 3e overwinning. Een verrassende 2e plaats was er voor de nog jonge Jack Krijger uit Yerseke en Bart Heshof beiden met 2.47 minuten. Arik Burghout en Bart Bleyaert werden 4 en 5 en behouden hun top 3 plaats in het klassement. Pieter Wisse, de eerste leider van het zomercircuit, miste al 2 wedstrijden en is uitgeschakeld voor een ereplaats. Thomas Wulffraat maakt ook nog een kleine kans op de top 3.

Wat de prijzen betreft een kleine wijziging. Na de aparte 15 km van afgelopen weekend moet er alleen een waardebon voor de mannen uitgereikt worden. Het overgebleven bedrag ga ik verdelen en toevoegen aan het pakket van het zomercircuit. Dat betekent concreet voor de nummers 1, 2 en 3 respectievelijk een waardebon van 200 – 100 – 50 euro, zowel bij de mannen als de vrouwen. En er is nog de extra prijs van Koole Sport in de vorm van een inspanningstest. Hiervoor wordt geloot tussen alle deelnemers van het zomercircuit met 6 deelnames. Voor het uitreiken van alle prijzen heb ik 2 data in gedachten: op zaterdag 10 oktober bij de speciale wedstrijd van AV’56 in de buurt van het Goese Sas, maar dat is nog niet definitief. Anders iets vroeger bij de 2e Wemeldingeloop op zaterdag 19 september. Hopelijk komen alle prijswinnaars daar mee doen. Maar ook iedereen met minstens 3 deelnames, want de buffs worden daar uitgedeeld.

Verder heb ik nog medailles. De unieke RUN YOUR OWN RACE                 medaille was er voor 5 deelnames tussen eind maart en begin juni. En wie de medaille toen niet heeft verdiend, krijgt een tweede kans bij het zomercircuit. Mijn voorraad is weliswaar bijna op, maar bijbestellen is een kleine moeite. Wie recht heeft op zo’n medaille en hem wil ontvangen, moet wel zorgen dat ik een adres heb. Als ik het verzoek en adres op het einde van het zomercircuit ( 2 september ) niet heb ontvangen, vervalt het aanbod.

Nog 2 afstanden te gaan in ons zomercircuit en dat zijn dan tevens de langste afstanden: wedstrijd 5 is een 10 km. Ik wil ernogmaals op wijzen dat een 10 km op de atletiekbaan betekent dat je 25 ronden in de binnenbaan moet lopen. Dus niet stoppen na ongeveer 24 ronden, omdat je sporthorloge aangeeft dat je er al bent. We sluiten af met een 4 mijl. Dat laatste is een beetje ongebruikelijke afstand over 6437 meter, maar op een paar plaatsen in het land ontzettend populair. Denk maar aan de bekende wedstrijd in de provincie Groningen ergens in oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *