Wind, wind en nog eens wind

Afgelopen week werden de wedstrijden in ‘s – Heer Abtskerke en Ouwerkerk behoorlijk geteisterd door de wind. Vooral op donderdag was het bar en boos en ik geloof dat er op die dag niet veel hardlopers een poging hebben ondernomen. De beste dag was volgens mij maandag, maar zo vroeg in de week zagen we de voorbije weken eigenlijk bijna niemand. Afgelopen week ben ik een paar keer naar ‘s – Heer Abtskerke gefietst. Op zondag 7 maart tijdens mijn wekelijkse fietstochtje om het parcours nog een laatste keer te inspecteren. Toen waren het fantastische omstandigheden, maar mocht er daar nog niet gelopen worden voor ons circuit.

Op dinsdag ging ik weer, omdat ik wist dat een behoorlijke groep op die ochtend 1 of 2 ronden ging lopen en dat wilde ik toch wel eens zien. Zeker met het oog op de volgende maand, waar we misschien toch iets meer met groepjes willen gaan lopen. In totaal waren er 17 atleten bezig op dat moment, maar wel in een druilerige regen. “Liever dit dan wind” was hun oordeel. En gelijk hadden ze, want de volgende dag was het weliswaar droog, maar de wind was al duidelijk voelbaar. Gelukkig was het tweede deel wind mee, zodat ik niet helemaal stil stond.

Op woensdag hadden dus al bijna 30 hardlopers een resultaat aangemeld voor 1 of 2 rondjes in de Zak. Bij de Krekenloop was er op dat moment helaas nog maar 1 deelnemer en dat parcours is nog windgevoeliger. Hoeveel gingen er op beide locaties nog bijkomen met deze weersvooruitzichten? Op donderdag kwamen er nog een paar aanmeldingen, maar of zij ook echt tijdens de storm gelopen hebben, weet ik niet. Vanaf vrijdag was het gelukkig zo nu en dan iets rustiger en dat leverde in totaal toch nog een mooi aantal deelnemers op. De winnaars in ‘s – Heer Abtskerke waren Noor Dekker, Leonie Ton, Jurgen Saurens en Ruben Boutens. In Ouwerkerk gingen Elise Mol, Annemiek van Kooten, Erik Jansen en Lennen Jonker als snelsten over het parcours. Leonie Ton is nu ook zeker van winst in het klassement bij de lange versie van de “Harrie Verkaik Sportprijzen” Ronde van Zeeland.

Ik realiseer me nu dat deze Ronde van Zeeland aan de laatste etappes bezig is. Deze week nog 2 wedstrijden met de Strandloop Ouddorp en de Ronde Yersekse Moer en volgende week het slot in Nisse. Deze wedstrijden zullen bij de mannen beslissend zijn voor het klassement en ook voor de verdere ereplaatsen bij de vrouwen. Ik wil nu al het team van Harrie Verkaik Sportprijzen bedanken voor hun medewerking. Zij zorgen ervoor dat de winnaars wekelijks hun medaille krijgen toegestuurd en de beste 3 van elk klassement krijgen na afloop op die manier nog een grotere prijs.

Tot slot nog even iets over het vervolg van RUN YOUR OWN RACE en de aangeleverde ideeën. Iedereen bedankt voor het meedenken. Sommige ideeën zijn origineel, maar praktisch toch minder goed uitvoerbaar of ze beantwoorden niet aan onze doelstelling: Alle niveaus kunnen meedoen ( kijk maar naar mijn gekrassel ), maar het wedstrijdelement moet blijven. De wens is ook om al “wedstrijdjes” te houden met meer mensen op hetzelfde parcours en binnen een kortere periode. Voorlopig kan dat, maar wel in de buurt van Goes, omdat ik soms toch even lijfelijk aanwezig moet zijn. Ik heb al 2 concepten klaar en nog 2 in de molen en één van deze concepten staat al op de site: Alternatieve Oosterscheldeloop over 10 Engelse Mijl op zaterdag 3 april. Als deze concepten lukken, kunnen we dat uitbreiden naar andere delen van de provincie. Wordt vervolgd.

Eén antwoord op “Wind, wind en nog eens wind”

  1. Jan, ik en Jacobus hebben echt op donderdag gelopen! Met de wind mee ging het te hard, tegen in was een ander verhaal. Boven op de dijk was het met windkracht >8bft gewoon hangen!
    Gr.
    Arthur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *