Wat kunnen we nu nog doen?

Het waren spannende dagen. De coronacijfers lopen op en er werden nog strengere maatregels voorspeld. Voor o.a. de horeca, openbaar vervoer, maar ook voor de sport. En bij deze laatste tak mocht er al bijna niets. Op maandag sijpelden er al een paar beperkingen door en dat zag er niet goed uit: geen amateursport meer boven de 18 jaar. Gaan we weer toe naar een lange periode zonder echte wedstrijden? Strohalm was de toevoeging dat het gaat om sporten waar de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden. Valt hardlopen daar onder?

Het was dus uitkijken naar de persconferentie op dinsdagavond. Kunnen de geplande wedstrijden nog doorgaan? “Hardlopen mag, maar met maximaal 4 personen”, was het oordeel van Rutte. Wedstrijden zijn dan in principe onmogelijk. Je kunt natuurlijk constructies bedenken met individuele starts of in kleine groepjes, maar vermijd je zo grote concentraties mensen en dat is toch de bedoeling van de maatregels. Ik word dan wel een beetje boos, omdat de sport nu de dupe wordt, terwijl de besmettingshaarden blijkbaar vooral “achter de voordeur” te vinden zijn.

Wat gaan we doen nu het niet meer kan? Virtuele wedstrijden houden zoals deze zomer is voor mij geen optie meer. Natuurlijk kan een ander dat ook organiseren. Stiekem wedstrijdjes houden met kleine aantallen, lijkt me ook niet de juiste keuze. Een combinatie van een virtuele wedstrijd en een gewone race, zoals Martijn de Vries dit voorjaar al gerealiseerd heeft op een parcours rond Middelburg is misschien een idee. Iedereen loopt op hetzelfde parcours, maar niet op dezelfde tijd. Maar ook dan gaan mensen misschien ongewenste verplaatsingen maken en dat wil men juist voorkomen.

Concreet: op 24 oktober a.s. is er dus geen JARO oefencross. Voorlopig onderneem ik niets en pas na de volgende persconferentie ( als die positief nieuws brengt ) kijk ik verder. Blijf lekker voor jezelf trainen en zo nu en dan een testloopje kan geen kwaad.

Groeten,

Jan Roose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *