Waren er nog verrassingen?

Het op één na laatste weekend in onze reeks RUN YOUR OWN RACE. Over de uurloop was al het nodige gezegd en geschreven. Bij sommigen stond het rood omcirkeld. Ze hadden zelfs de 3 km van vorige week laten schieten om optimaal te presteren. De grote vraag is natuurlijk: waar kun je die uurloop het beste afwerken?

Erwin Harmes koos voor de oude atletiekbaan in Middelburg en deed het al op donderdag. Weliswaar was het warm op Hemelvaartsdag, maar wind stond er nauwelijks. Erwin had blijkbaar een goede dag, want na een uur had hij 18360 meter afgelegd. Ricardo Sintnicolaas besloot op vrijdag te lopen, omdat voor het weekend weliswaar minder hoge temperaturen werden voorspeld, maar wel veel wind. Die wind was er helaas op vrijdag ook al en afgaande op de prachtige foto’s en de mail van Ricardo speelde dat in zijn nadeel. Met 17790 meter leverde hij toch een mooie prestatie en dat mag ook gezegd worden van Crum van der Linden, die tot 17120 meter kwam. Zo te zien heeft Crum zijn uurloop op een soort afgesloten circuit in de buurt van fort Rammekens afgelegd, waarbij je de wind afwisselend mee en tegen hebt. Als het bij wind tegen echter redelijk beschut is, kan het lopen op een niet te grote ronde mooie resultaten opleveren. Erwin zou zelfs in de top 10 komen op de ranglijst aller tijden, maar nog wel op ruim een kilometer van Piet Vonck.

Misschien moeten we in de toekomst eens een echte uurloop organiseren. Ik zie het al helemaal voor me. Een overzichtelijk goed beloopbaar parcours van exact 1 km. Overal luidsprekers met een uur lang opzwepende muziek ( Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins of kennen jullie die niet ) afgewisseld met deskundig commentaar van de speaker. Race Result voor het registreren van de rondjes en elke 50 meter een markering, zodat je op het eind redelijk nauwkeurig je afstand weet. Voor dat laatste zijn wel de nodige medewerkers nodig die dat noteren. Desgewenst kan er in meerdere series op sterkte gelopen worden, zodat het een middag vullend programma wordt.

Bij de dames was het even afwachten of er iemand binnen een kilometer van de beste Zeeuwse prestatie ooit zou komen. Die staat op naam van Jopie Daane met 15357 meter. Lydia Kleinjan kwam met 14270 meter al in de buurt, maar Annemiek van Kooten haalde met 14720 meter bijna de 15 km. Ik denk wel dat er in Zeeland dames zijn die boven de 15 km kunnen komen, maar zij hebben nog niet meegedaan aan onze reeks.

Dan over de 1000 meter, waar overigens toch weer iets meer deelnemers waren dan bij de uurloop. Verrassend de deelname van de Zeeuwse recordhouder Sebastien Schletterer. Zijn record staat op 2.23.8 gelopen in 2014 als master 40. Sebastien is natuurlijk vooral bekend als meervoudig winnaar van de Kustmarathon, maar was in zijn topjaren vooral een heel goede middenafstandsloper. Dat een marathonloper voordeel heeft van een grotere basissnelheid is één van mijn stokpaardjes, maar daar heb ik al genoeg over geschreven. Met zijn tijd van 2.49 minuten was hij lange tijd de snelste, gevolgd door Bart Mangnus met 2.51. Wouter Verstraate deed op maandag echter met 2.41 minuten beter.

Bij de dames liet Noor Dekker deze keer een tijd van precies 3 minuten noteren. Ze was hiermee 4 seconden langzamer dan 2 weken geleden. Daarachter volgden Jasmijn van Dieren en Esther de Koning, maar op de foto’s kunnen we zien dat zij een beetje hulp hadden. Wel leuk bedacht en daardoor toch 7 seconden sneller dan vorige keer. Ga zo door dames.

Natuurlijk is het inherent aan een wedstrijd dat in de verslagen altijd de snelsten worden genoemd. Ik kan ook alle namen geven van de hardlopers die elk weekend hebben meegedaan of zelfs aan alle afstanden. Misschien doe ik dat volgende week na de laatste week. Of van de oudsten of jongsten. Of die het verst van Zeeland verwijderd wonen, enz. Dat doe ik niet, want die keuze vind ik te moeilijk. Toch wil ik één naam vernoemen: Arnoud Rijk had tot aan dit weekend aan alles meegedaan en liep steeds beter. Helaas is Arnoud deze week met zijn mountainbike gevallen en is zodoende even uitgeschakeld. Spoedig herstel toegewenst.

Volgende week het laatste weekend van deze reeks. Jullie mogen nog een keer proberen een goede 10 km te lopen en als nieuwe afstand ( ook voor je jongeren goed te doen om nog aan 3 deelnames te komen ) een 2 km. Ik weet niet van iedereen de leeftijd. Ben je dus jonger dan 14 jaar en heb je 3 x meegedaan. Geef me je adres en ik stuur de medaille op. Geldt ook voor de ouderen met 5 deelnames. Succes allemaal het volgende weekend. Vanwege de Pinsteren kun je aanmelden tot dinsdag 18.00 uur.

Nog even dit: Voor het zomercircuit moet je je niet van te voren aanmelden, zoals bij het echte stratenloopcircuit. Alles gaat gewoon zoals je het nu gewend bent. Onze organisatie heeft overigens geen verbintenis met het echte stratenloopcircuit of Wolphaartsdijk. Het leek me gewoon leuk om iets te organiseren wat daarmee een beetje overeenkomt.

Uitslag 1000 meter

Uitslag Uurloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *