Waar heb ik dit eerder gezien?

Veel mensen hebben het dan over een déja vu, maar zo’n moeilijk woord en niet wetend hoe ik dat omgekeerde streepje op de a moet krijgen, omschrijf ik maar in gewoon Nederlands. Op 24 augustus van dit jaar schreef ik op deze site iets over “Hopelijk nooit meer”. Ik was toen in de veronderstelling dat de virtuele races na het Koole Sport Zomercircuit niet meer nodig zouden zijn. Er waren immers al echte wedstrijden en het zag er allemaal goed uit. De Wilhelminapolderloop was min of meer bedoeld als afsluiting van de RUN YOUR OWN RACE periode met prijsuitreiking en afhalen van de buffs.

De situatie verslechterde echter en vorige week besliste het kabinet Rutte dat sportwedstrijden voor amateurs voorlopig weer niet zijn toegestaan. Of besliste een deel van het volk daar eigenlijk over? Het virus is namelijk sinds de uitbraak begin dit jaar niet veranderd. Zolang er geen afdoende vaccin is, moeten we voorzichtig zijn. Helaas kon of wilde een deel van de bevolking de maatregelen niet meer consequent opvolgen en is dit het gevolg.

Zelf zag ik het opnieuw organiseren van virtuele wedstrijden niet meer zitten, maar gelukkig wil Jos het wel verder zetten. De website en benodigde software zijn er toch helemaal op ingericht. Jos heeft me wel gevraagd om wekelijks een verhaaltje te schrijven over de wedstrijden van het afgelopen weekend en dat kon ik toch moeilijk weigeren. Hier dus een verslag over het 1e weekend  van het RUN YOUR OWN RACE HERFSTCIRCUIT.

We waren eigenlijk vooral benieuwd naar de deelname. Op het hoogtepunt van de vorige reeks waren er soms bijna 200 deelnemers tijdens zo’n weekend met 2 afstanden, waarvan een behoorlijk deel voor de dubbel ging. Bij de laatste wedstrijden van het zomercircuit nam de belangstelling echter af, mede door de echte wedstrijden en de vakantietijd. Ook nu 2 afstanden: een 1000 meter voor het korte circuit en een 5 km voor het lange circuit. Het korte circuit is vooral voor minder getrainde hardlopers en de jeugd, maar de ervaring heeft geleerd dat ook de snelle atleet zijn of haar capaciteiten graag laat zien op een 1000 meter.

Vanaf vrijdag heb ik regelmatig op deze site gekeken hoeveel aanmeldingen er al waren. Gedurende het weekend gingen de aanmeldingen voor de 1000 meter en de 5 km een beetje gelijk op. Redelijk wat lopers hebben zich dit weekend aan de dubbel gewaagd. Of dat de volgende weekenden ook lukt? De combinatie 10 km en 3 km voor komend weekend is nog te doen, maar een 10 mijl of halve marathon samen met een kortere afstand wordt misschien iets te veel van het goede. Of onderschat ik nu deze hardlopers?  

Wie waren de snelsten? Toen ik het zelf nog een beetje bijhield wist ik alle tijden en dikwijls ook waar het gelopen was. Nu moest ik ook wachten tot het verschijnen van de uitslag om mijn verhaaltje af te kunnen maken. Ik had natuurlijk wel een vermoeden, want op de site kan iedereen zien wie er meedoen. Ricardo Sint Nicolaas op de 5 km en Wouter Verstraate op de 1000 meter leken me kandidaten bij de mannen. Bij de vrouwen was het een stuk moeilijker, omdat ik zo snel geen winnaressen van de afgelopen maanden zag staan in de lijsten. Geen idee voor de 1000 meter en op de 5 km leken me Laura Wulffraat en Mirona van de Vrie de grootste kanshebsters, maar zekerheid kreeg ik pas maandagavond.

Ik zat er niet zo ver naast met mijn voorspellingen. Wouter Verstraate won inderdaad de 1000 meter bij de mannen. Hij liep 2.47 minuten en was daarmee 5 seconden sneller dan Bart Heshof en 7 seconden sneller dan Thomas Wulffraat. Op de 5 km wisselden Bart en Thomas van plaats, maar zomercircuitwinnaar Ricardo Sint Nicolaas was in 15.58 minuten duidelijk de snelste. Ook bij de dames zat ik redelijk goed. Mirona van de Vrie was de snelste over 5 km met een tijd van 20.40 minuten, gevolgd door Linda Versluis als 2e en Laura Wulffraat samen met Suzanne van Elsacker op een gedeelde 3e plaats. Van Linda waren mijn geen resultaten bekend, maar dat weet ik dus voor de volgende keer. Noor Dekker won overtuigend de 1000 meter in 2.58 minuten met Jasmijn van Dieren en D junior Elise Mol als 3e. Dat ik Noor in mijn voorspelling niet genoemd heb, komt door de late aanmelding. Ik had haar naam nog niet zien staan. In totaal waren er 111 aanmeldingen bijna netjes verdeeld over beide afstanden. Een mooi begin voor deze nieuwe reeks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *