Virtuele Oliebollenloop

foto: Bas Schulte

Voor het eerst in ruim 50 jaar was er geen echte Oliebollenloop in Goes. En ook geen andere eindejaarslopen in de provincie of het land. In Europa gingen er een paar traditionele oudejaarslopen wel door o.a. die in het Italiaanse Bolzano en in het Spaanse Madrid. Deze wedstrijden werden nu echter alleen met een eliteveld gestart en ook het parcours was buiten bereik van toeschouwers.

Gelukkig wel een virtuele Oliebollenloop van RUN YOUR OWN RACE en de belangstelling was behoorlijk. Al op 31 december viel me de grote hoeveelheid “nieuwe” lopers op, d.w.z. zij hadden nog niet eerder aan één van onze wedstrijden meegedaan. Bij de jaarwisseling waren er al bijna 60 aanmeldingen. Een groepje van AV’56 liep op het parcours van de echte Oliebollenloop. Wim Roose liep zijn 10 km voor het grootste deel op het parcours van de jaren 1976 – 1983, maar was nu wel een dikke 20 minuten langzamer dan toen. De oliebollen smaakten echter net zo goed als 40 jaar geleden. Van de andere deelnemers weet ik helaas niet hoe en waar ze gelopen hebben. Op 1 januari was de toeloop iets minder. Toch te veel gegeten en gedronken?

Bij elkaar staan er 91 namen in de uitslagen, waarvan enkele hardlopers beide afstanden hebben gelopen. Behalve nieuwkomers ook veel lopers van redelijk ver buiten Zeeland. Op de 1000 meter ging de overwinning bij de vrouwen naar Elise Mol, die vorige maand ook de crossen bij de jeugd al had gewonnen. Annemiek Verhage en Marit Simonse werden 2 en 3. Bij de mannen was Jack Krijger de snelste met Mitchell Minnaard en Antoine Kunst als dichtste achtervolgers. Op de 10 km bij de mannen won Antoine Kunst voor Arnoud Rijk en Edwin van Wel. Bij de vrouwen was de overwinning voor Lydia Kleinjan en legden Debbie Verstellen en Suzanne van Elsacker beslag op plaats 2 en 3.

Dit weekend even geen wedstrijd, maar vanaf 9 januari kunnen jullie de rest van de maand elk weekend crossen met de formule: lopen op hetzelfde parcours, maar niet op dezelfde tijd. Op 9 en 10 januari is er een cross in Stellendam op een parcours van 2,1 km. Voor veel Zeeuwen is dat misschien iets verder dan ze gewend zijn, maar als ik de foto’s zie, lijkt het me een prachtig parcours. Allen daarheen zou ik zo zeggen. Alle gegevens kun je op deze site vinden onder wedstrijdkalender. Ook van de andere crossen, maar hier zijn nog niet alle details bekend. Er is zelfs een weekend met 2 crossen, maar wel op een behoorlijke afstand van elkaar. Ze zullen dus ongetwijfeld andere deelnemers trekken. Veel mensen de mogelijkheid bieden om een wedstrijd te lopen is immers ons uitgangspunt.

Als één van deze crossen niet kan doorgaan, zorg ik voor een vervangende cross tussen Kloetinge en Kapelle in het Bos van de Toekomst ( in de volksmond Apekindersebos ). Hou dus steeds de site in de gaten. Mijn plan voor een soort etappewedstrijd in februari ( als er dan nog geen echte wedstrijden zijn ) krijgt al meer gestalte. Voorlopig is het echter nog een Ronde van Zuid – Beveland met 8 etappes. Het concept ga ik deze week voorleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *