Van Kooten en Overkamp brengen spanning terug in Koole Sport Zomercircuit (Artikel PZC)

door Menno Kole

foto: Peter Nicolai

VLISSINGEN – In het Run Your Own Race – Koole Sport Zomercircuit lijkt de spanning bij de vrouwen weer enigszins terug. De tot nu toe ongenaakbare Laurey van den Berge werd deze week voor het eerst geklopt. Zowel de Wageningse Annemiek van Kooten (3:02) als Mirthe Overkamp (3:04) uit Vlissingen bleken op de 1000 meter sneller dan de voormalige winnares van de Ladiesrun in Zoutelande.

Met nog twee afstanden voor de boeg lijkt het daardoor bij de vrouwen zowaar nog spannend te kunnen worden in het klassement. Van den Berge blijft soeverein aan de leiding met 300 punten, maar ze is weer binnen het zichtveld van zowel Van Kooten (273) als Overkamp (270).

Bij de mannen lijkt het na vier afstanden juist wel beslist. Ricardo Sint Nicolaas was met 2:42 de snelste van negen mannen die onder de drie minuten doken. De jonge Jack Krijger uit Yerseke legde met 2:47 verrassend beslag op de tweede plaats. Voor Sint Nicolaas was het alweer zijn derde afstandszege, waarmee de atleet van Flakkee 300 punten heeft verzameld in het klassement. Arik Burghout (256) en Bart Bleyaert (247) volgen op ruime afstand.

Erwin Harmes

In totaal deden er 126 hardlopers mee aan de Run Your Own Race 1000 meter. Separaat van de wedstrijd voor het zomercircuit werd er afgelopen week ook nog een virtuele 15 kilometerrace georganiseerd. Daarin bleek Middelburger Erwin Harmes een klasse apart. Hij liep in 48:30 als enige onder de vijftig minuten en ging er met de waardebon van Koole Sport vandoor.

Van 12 tot en met 19 augustus staat de vijfde afstand meetellend voor het circuit op het programma, een race over 10 kilometer. De slotafstand kan gelopen worden tussen 26 augustus en 2 september en bedraagt 4 Engelse Mijl, oftewel ruim 6,4 kilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *