Strandloop Renesse en Ronde van Kattendijke

Het is toch altijd even afwachten of een nieuw idee bij de hardlopers zal aanslaan. Na de toch iets tegenvallende deelname aan het 2e crosscircuit was ik erg benieuwd hoe het eerste weekend van de “Harrie Verkaik Sportprijzen” Ronde van Zeeland zou verlopen. Na het openstellen van de aanmelding stond de teller na een week al op 42 deelnemers voor het complete circuit en op dat moment hadden ook al enkele lopers een resultaat voor de eerste wedstrijden aangemeld. Te verwachten was dat de meesten toch in het weekend de hardloopschoenen zouden onderbinden, maar juist voor misschien zaterdag en zeker zondag gaven ze winterse toestanden af.

Ook aan het begin van de week was het niet ideaal met de vele regen, maar op donderdag leek het wel lente. Ik dus ’s middags op mijn fiets naar Kattendijke. Toen ik daar met broer Wim aankwam, was er al een andere hardloper. Aangetrokken door het mooie weer was het langs de Oosterschelde sowieso drukker dan normaal met fietsers en wandelaars, maar er was voor iedereen voldoende ruimte. Nadat we onze ronde hadden afgelegd, doken er nog meer hardlopers op en dat op een gewone doordeweekse donderdagmiddag.

Zodoende waren er op vrijdagmorgen al 15 aanmeldingen en dan moest het weekend nog beginnen. In Renesse stond de teller met nog 3 dagen voor de boeg op 4. Daar moet het m.i. toch een beetje groeien en komen van de hardlopers woonachtig boven de Oosterschelde en dat waren er tot heden nog niet zoveel bij de wedstrijden van RUN YOUR OWN RACE. Misschien kan dit initiatief voor deze lopers ook aanleiding zijn om mee te gaan doen. Nu kwamen in werkelijkheid de meeste deelnemers in Renesse toch van onder de Oosterschelde. Op vrijdag en zaterdag bleef het goed tot redelijk loopweer en groeide het aantal deelnemers gestaag. Op zondag konden we al op voorhand minder animo verwachten door de sneeuwval. Kortom: er kwamen in Renesse 17 lopers aan de start en in Kattendijke 59. Enkelen liepen op beide locaties.

Natuurlijk zijn er ook winnaars. Ik zal me deze keer beperken tot alle 1e plaatsen, want als ik alle nummers 2 en 3 ook vermeld zijn dat in principe 30 namen. Kijk dat maar na in de uitslagen. Waarom zoveel winnaars? Het gaat om 2 wedstrijden, bij elke wedstrijd een korte en een lange versie voor zowel de vrouwen als de mannen. Bovendien in Kattendijke nog een aparte jeugdloop met een winnaar bij de meisjes en de jongens t/m 13 jaar. Helaas was er in deze groep weinig deelname. Er waren nog wel een paar jeugdigen, maar die verkozen de korte versie van het circuit.

In Renesse waren de winnaars Elise Mol, Mitchell Minnaard, Leonie Ton en Krispijn de Jonge: In Kattendijke Marit Simonse, Wouter Verstraate, Leonie Ton. Patrick de Vos en Nikki de Koning: Al deze winnaars krijgen z.s.m. een speciale medaille per post, mits adres bekend. Op deze medaille staat standaard de tekst: Harrie Verkaik Sportprijzen en Ronde van Zeeland, maar ook de wedstrijd die ze afgelopen week gewonnen hebben. Dus de medaille van Renesse is iets anders dan de medaille van Kattendijke. Ook de volgende weken doen we dat zo, zodat je bij meerdere overwinningen toch steeds een unieke medaille krijgt.

Deze week wederom 2 wedstrijden: De Ronde van Battenoord net onder Nieuwe Tonge aan het Grevelingenmeer en de Exacte 5 en 10 km van Vrijburg tussen Vlissingen en Middelburg. Alle informatie kun je weer op deze site vinden onder kalender. Hopelijk zijn de parcoursen in de loop van de week goed beloopbaar. Je aanmelden voor het hele circuit kan nog tot 21 februari 17.00 uur. Je betaalt dan het luttele bedrag van € 3,50 en met 8 resultaten kom je in het eindklassement. En als je die 8 wedstrijden niet haalt? Waar kun je voor zo’n bedrag aan zoveel wedstrijdjes meedoen? Meld je dus gewoon aan en steun zo onze organisatie. Maar gratis aan een paar wedstrijdjes meedoen, mag natuurlijk ook.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *