Scheelhoekcross

foto: Bert Joppe

Na het geslaagde en vooral veilige crosscircuit in december zagen velen uit naar een voortzetting in januari. Helaas kregen we vlak voor de start te maken met een domper. De gemeente Goeree/Flakkee liet via een mail weten dat ze op zijn zachtst gezegd niet blij zijn met ons initiatief in Stellendam. Veel meer ga ik er niet over zeggen, maar ze vallen met name over de in hun ogen “onnodige verplaatsingen”. In de praktijk valt het met die onnodige verplaatsingen wel mee. Bij de Parkcross Goes – Zuid kwamen er 49 van de 62 deelnemers uit Zuid – Beveland. Formeel heeft de gemeente Goeree/Flakkee gelijk en daarom hebben we de potentiële deelnemers voor het weekend via een mail nogmaals gewezen op hun verantwoording in deze en dat om die reden het parcours niet echt zou worden uitgezet.

Had dit een negatieve invloed op de deelname? Ik zou dit vooral spijtig vinden voor Laurey, die alle moeite heeft gedaan om een mooi parcours uit te stippelen. Anderzijds kan ik het ook begrijpen dat hardlopers niet naar Stellendam rijden als een voor de meesten onbekend parcours niet is uitgezet met linten en/of pijlen en vooral als de kans aanwezig is dat je geconfronteerd wordt met moeilijke vragen van boa’s, die je misschien wel wegsturen. Of gaat dat buiten hun bevoegdheid!

Gelukkig werd de soep niet zo heet gegeten als hij werd opgediend. Weliswaar waren er ondanks het prachtige winterweer op zaterdag om 14.30 uur nog maar 3 aanmeldingen, waarvan 1 uit de jeugdcategorie, maar later op zaterdag kwamen er nog 18 bij. Uiteindelijk stonden er op zondagavond 35 in de uitslagen. Dat is vergeleken met de wedstrijden van het 1e crosscircuit wel beduidend minder. Speelt de rit met de auto vanuit Midden Zeeland naar Stellendam dan toch een rol? Of heeft een deel niet gezien dat de aanmelding deze keer voor 18.00 i.p.v. 22.00 uur moest binnen zijn? Persoonlijk had ik nog meer deelnemers verwacht van boven de Oosterschelde. Bij 8 deelnemers heb ik even gepolst of ze tijdens hun loop nog problemen of een controle hebben meegemaakt. Dat bleek nauwelijks het geval. Ze hadden het vooral over veel wandelaars en vogelspotters. Maken deze mensen dan geen onnodige verplaatsingen of wonen ze allemaal in Stellendam? Voorlopig kunnen we spreken van een storm in een glas water en was mijn bezorgdheid een beetje voorbarig.

Dan de wedstrijd zelf. Bij de jeugd was er gelukkig de familie Joppe, zodat er toch een uitslag met 6 namen gemaakt kon worden. Bij de dames ging Noor Dekker gewoon door met winnen. Op plaats 2 en 3 eindigden Laurey van de Berge en Leonie Ton. Bij de mannen liet Ricardo Sint Nicolaas weer van zich horen. Afgelopen jaar won Ricardo veel van onze virtuele wedstrijdjes en dit was voor hem een thuiswedstrijd. Deze keer moest hij de overwinning echter over laten aan Timo de Geus. Eric Wolfert werd 3e en zodoende stonden er alleen niet Zeeuwen op het virtuele podium. Eigenlijk normaal voor een wedstrijd in Zuid – Holland. Diverse van de door mij benaderde lopers hadden trouwens ook lovende woorden voor het parcours. In de toekomst een echte Scheelhoekcross???

Volgend weekend zijn er 2 wedstrijden voor het circuit: In Westkapelle ligt een parcours bij de kreek en moeten er 3 ronden van ongeveer 1,4 km worden gelopen. De totale afstand is dan 4,3 km en dat valt prima te combineren met de cross in Bergen op Zoom over 8 km. Deze cross is uitgezet in het prachtige natuurgebied in de buurt van vliegveld Woensdrecht. Hou dus rekening met de aanmeldingstermijn. In tegenstelling tot het eerste crosscircuit sluit de aanmelding van je resultaat nu op zondag om 20.00 uur. Dan kan de uitslag nog verwerkt worden voor een eventueel bericht in de krant op maandag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *