Hardlopers beginnen aan virtueel zomercircuit

Alle sportwedstrijden liggen sinds eind maart stil en toch hebben veel hardlopers sindsdien bijna elke week aan een wedstrijd meegedaan. Virtueel wel te verstaan, waarbij de deelnemers op een zelf gekozen parcours de voorgeschreven afstand aflegden en het resultaat mailden naar een centraal adres. Bij de eerste wedstrijd over 5 km waren er 60 deelnemers, maar in het weekend van 10 mei waren dat er al 180. De afstand was niet elke week hetzelfde, want er werden ook een 1000 en 1500 meter, een 3 en 10 km, alsmede wedstrijden over 30, 45 en 60 minuten op het programma gezet.

Toch komt er nu een eind aan deze reeks. In het pinksterweekend nog een 2 en/of 10 km en dan is het even klaar. Even, want het verbod op echte wedstrijden duurt langer dan de organisatoren hadden gedacht. Zodoende komt er vanaf half juni een nieuwe reeks virtuele wedstrijden onder de naam Zomercircuit. Net als bij het al tientallen jaren bestaande stratenloopcircuit is dit een serie wedstrijden waarvan een klassement wordt gemaakt. Elke 2 weken wordt er een afstand gelopen, maar die zijn in het algemeen korter dan bij het echte stratenloopcircuit. Je hebt daar een week de tijd voor van woensdag tot woensdag en dan is er een week rust. Alle belangrijke informatie over deelnemen, aanmelden prestatie, puntentelling, e.d. kun je vinden op deze site. De deelname is gratis, maar er zijn behalve voor de winnaars geen echte prijzen.

Bij de huidige reeks wedstrijden krijgen deelnemers met 5 deelnames een medaille. Deze medaille kan door andere hardlopers nog verdiend worden bij het Zomercircuit met minimaal 3 deelnames. Misschien komt er nog een sponsor voor een speciale Zomercircuit herinnering, maar dat is nu nog niet concreet. Dat kan ook nog in juli of augustus.

Als extraatje, maar niet meetellend voor het Zomercircuit, is er in het weekend van 1 en 2 augustus een 15 km. Ik krijg regelmatig vragen en verzoeken voor een langere afstand. Natuurlijk is dat onder hardlopers het populairst, maar niet voor alle deelnemers aan RUN YOUR OWN RACE haalbaar. Het weekend dat normaal de 15 van Wolphaartsdijk zou plaatsvinden, leek me een mooie gelegenheid om een iets langere afstand op het programma te zetten. Alleen op die dagen en voor zondag 2 augustus 18.00 uur je resultaat aanmelden.

Tot slot rest me nog te vermelden dat ook wij afhankelijk blijven van de beslissingen genomen door de overheid. Stel dat alles zich goed ontwikkelt en echte sportwedstrijden eerder mogelijk zijn dan 1 september. De kans is niet groot, maar dan is het natuurlijk onzin om door te blijven gaan met onze surrogaat wedstrijden. Als het ooit zover komt, zal ik ongetwijfeld voor een passende oplossing zorgen.

Run your own Race Zomercircuit

Zoals beloofd een nieuw programma voor onze virtuele wedstrijden. Na 1 juni eerst een paar weken rust. Vanaf 17 juni pakken we de draad weer op. Een reeks met 6 afstanden vanaf 1 t/m 10 km, waar een klassement over wordt gemaakt op basis van punten. De eerste krijgt 100 punten, de tweede 90, de derde 83, de vierde 78, de vijfde 74, de zesde 71, de zevende 69 en dan steeds 1 punt minder. Ongeacht het aantal deelnemers krijgt iedereen minstens 1 punt. Voor vrouwen en mannen een apart klassement. Het minste resultaat wordt geschrapt en dat betekent dat je 1 wedstrijd mag missen. Iedereen met 3 wedstrijden komt in de eindstand. Bij gelijke stand is laatste wedstrijd beslissend.

Aangezien de meeste wedstrijden normaal in de zomer op midweekse dagen worden gehouden, krijg je voor de bepaalde afstand een week de tijd van woensdag tot woensdag, maar de aanmelding moet er dan op die woensdag wel voor 18.00 uur zijn. We maken over de aparte afstanden weer een uitslag en publiceren vanaf de 3e loop een tussenstand.

PROGRAMMA:

  1. Week 17 – 24 juni:                                     proloog over 1 Engelse mijl en dat is 1609,35 meter.
  2. Week 1 – 8 juli:                                           3 km
  3. Week 15 – 22 juli:                                       5 km
  4. Week 29 juli – 5 augustus*                     1000 meter
  5. Week 12  – 19 augustus:                           10 km
  6. Week 26 augustus – 2 september:           4 Engelse mijl en dat is 6437,40 meter.
  7. In het weekend van 1 en 2 augustus is er ook een 15 km ( weekend van Wolphaartsdijk ), maar deze telt niet mee voor het klassement. Resultaat moet uiterlijk zondag 2 augustus 18.00 uur binnen zijn.

Deelname is uiteraard gratis. Meldt je resultaat aan via het formulier op de website http://www.runyourownrace.nl/ of als het niet anders kan via jacroose@hetnet.nl.

Prijzen of herinnering: Wie in de eerste reeks tussen eind maart en begin juni nog geen medaille heeft verdiend, krijgt bij 3 deelnames aan het zomercircuit alsnog deze medaille. Verder is het nog even afwachten of zich een sponsor aandient voor een leuke herinnering en de eventuele verzendkosten. Voor de wedstrijd over 15 km stel ik 2 zevendelige hardloopsets beschikbaar. Voor de winnaar bij de vrouwen en de mannen, mits tijden onder respectievelijk 60 en 50 minuten. Ditzelfde pakket is er sowieso voor de winnaars ( vrouwen en mannen ) bij het zomercircuit. Hoe we dat gaan uitreiken, spreken we later wel af.

De mijlafstanden zijn op veel sporthorloges in te stellen en anders afronden op 10 meter naar boven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *