RUN YOUR OWN RACE STOPT

De alternatieve Meidoornloop in Nisse op 8 mei was tot begin deze week de laatste loop op de kalender van RUN YOUR OWN RACE. Alleen al in 2021 stonden we op deze manier garant voor 25 “wedstrijdjes”, waarbij steeds op een vast parcours werd gelopen. Tel daar de vele echte virtuele wedstrijden van 2020 nog bij en dan kom je aan een enorm aantal. Veel van deze lopen/parcoursen kwamen uit onze koker of waren een idee van onze vaste coördinators. De laatste maand waren er ook een paar organisaties van bestaande wedstrijden, die contact zochten en gebruik maakten van ons registratiesysteem. Een prima oplossing en verwonderlijk dat niet meer organisaties deze mogelijkheid hebben benut. Ik heb het nochtans een paar keer geopperd.

De laatste maand is de belangstelling echter behoorlijk verminderd. Alleen in Middelharnis en Arnemuiden, waar men het vooral moest hebben van de lokale hardlopers, was nog een mooie deelname. Hier was RYOR alleen maar ingezet voor de registratie en dit succes was dus niet onze verdienste. Nu we bovendien signalen ontvangen dat steeds meer atletiekclubs en loopgroepen vanaf juni zelf testwedstrijden gaan organiseren, lijkt het ons beter om te stoppen.

Als overbrugging in mei hebben we nog wel donderdag 13 mei de Hemelvaartsdagloop rond de Stelleplas in Heinkenszand op touw gezet. Om 13.00 uur een wedstrijdloop over 2600 meter en om 13.30 uur een wedstrijdloop over 6500 meter. Binnen 2 dagen hebben zich al bijna 20 hardlopers aangemeld en dit kan nog tot uiterlijk maandag 10 mei.

Bij voldoende belangstelling volgt er op maandag 24 mei nog een Pinksterloop in het Poelbos bij ‘s – Heer Hendrikskinderen. Om 11.00 uur ongeveer 3 km en om 11.30 uur ongeveer 15 km. Een natuurloop over hoofdzakelijk onverharde paden. Hopelijk laten de hardlopers, die ruim een jaar op onze manier toch aan een soort competitie mee konden doen, ons nu niet in de steek. 

Deelnemers moeten zich per wedstrijd van te voren aanmelden via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, club of woonplaats en per afstand een richttijd. Een dag voor de wedstrijd krijg je dan een mail met de exacte starttijd, met wie je samen start en andere relevante informatie.

We starten in principe met viertallen ( als het mag met meer ) om de 30/60 seconden. Zelf je tijd opnemen en doorgeven aan de jury. Deze jury zal indien mogelijk ook voor tijdwaarneming en ronden tellen instaan. We lopen zonder startnummer en alles valt onder de noemer “testtrainingsloop”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *