Run your own Race Crosscircuit

foto: Huib Boogert

Het is gelukt. Er komt een RUN YOUR OWN RACE CROSSCIRCUIT. Laurey van den Berge en Jos den Hollander hadden een idee gelanceerd voor crossen in december. Ik heb aan het idee nog een kleinigheid toegevoegd en me garant gesteld voor 2 parcoursen. Wim Wouters en Sven Vermeulen doen hetzelfde voor de andere parcoursen. Bij een peiling hebben er al bijna 50 hardlopers belangstelling getoond en dat is voldoende om de plannen door te zetten.

De opzet heb ik in een vorig bericht al uitgelegd, maar in het kort komt het neer op: lopen op hetzelfde parcours, maar niet op dezelfde tijd. Hieronder vind je het complete programma. Houd rekening met elkaar, geef elkaar de ruimte en blijf na afloop niet plakken op het parcours.

N.a.v. mijn vorige mail kwamen er toch vragen over een eventueel kort circuit voor met name de jeugd. Persoonlijk vind ik dat de jeugd de laatste tijd behoorlijk veel kansen om aan wedstrijden mee te doen heeft laten liggen ( zie geringe deelname Wemeldinge en Goese Sas ), maar in overleg hebben we besloten om toch een kort circuit in te lassen voor de jeugd t/m 13 jaar. Zij kunnen bij deze wedstrijden steeds 1 ronde lopen en moeten bij het aanmelden van het resultaat hun geboortedatum vermelden.

Hou wel steeds onze website in de gaten. Mogelijk zijn er op het laatste moment wijzigingen i.v.m. het parcours. Zo zijn ze momenteel aan het werk ( bomenkap ) in het Poelbos. Een klein deel van het geplande parcours is nu niet te gebruiken, maar ik kan niet overzien hoe dat op 28/29 november is. Mogelijk wordt het rondje iets korter, maar dan met een stukje asfalt. Misschien wisselen we de Poelboscross met de cross in Goes – Zuid. En er staat niet voor niets een reservecross op het programma bij de Stelleplas. Geen bericht betekent geen wijziging.

Deze opzet met lopen op hetzelfde parcours lijkt toch al iets meer op een echte wedstrijd dan de afgelopen virtuele races. Wat 2021 gaat brengen is nog even koffiedik kijken, maar met dit idee als basis valt er vast wel iets te regelen. Ook voor een Zeeuwse crosscompetitie met bijvoorbeeld de inzet van Race Result en alles op één dag? Hopelijk doen jullie aan ons circuit mee, hoewel ik besef dat niet iedereen in de buurt van de locaties woont, en kunnen we laten zien dat deze manier van organiseren mogelijk is.

Een reeks van 4 crossen met afstanden tussen 5 en 7 km, waarbij je wel op hetzelfde parcours loopt, maar niet op dezelfde tijd. Je hebt namelijk een weekend de tijd om je cross te lopen. Nu is die tijd in de winter natuurlijk toch nog redelijk beperkt, want het is laat licht en vroeg donker. In de meeste gevallen moet het parcours ook uitgezet worden met pijlen en soms zelfs met linten. We houden het dus op lopen in principe tussen 10.00 en 16.00 uur op zaterdag of zondag. Je mag alleen starten of met maximaal 2/4 ( wat op dat moment door de regering wordt toegestaan ). Om de jeugd t/m 13 jaar ook de kans te geven mee te doen is er ook een kort circuit. Zij lopen bij elke wedstrijd 1 rondje.

Net als bij de virtuele wedstrijden neem je zelf je tijd op en meld je het resultaat aan via de website www.runyourownrace.nl. Deze keer voor zondag 22.00 uur. Daarna volgt een uitslag en van de wedstrijden wordt een klassement gemaakt op basis van de beste 3 resultaten. Voor de beste 3 vrouwen en mannen van het klassement zijn er prijzen. Voor de jeugd nog niet, of…………….?

PROGRAMMA:

WEEKENDCROSS
28/29 NOVEMBERPOELBOSCROSS bij ’s-Heer Hendrikskinderen
4 ronden van ongeveer 1700 meter = 6800 meter
5/6 DECEMBERNOLLECROSS in Vlissingen;
3 ronden van ongeveer 2100 meter = 6300 meter
12/13 DECEMBERINKELCROSS in Kruiningen;
3 ronden van ongeveer 1830 meter = 5500 meter
19/20 DECEMBERPARKCROSS GOES – ZUID in Goes;
5 ronden van ongeveer 1050 meter = 5250 meter
RESERVECROSSSTELLEPLASCROSS in Heinkenszand
Van elke cross wordt op de website van RUN YOUR OWN RACE extra informatie gegeven, zoals bereikbaarheid en parcours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *