Ruim over de helft van de Ronde

Foto: Bart Heshof

De “Harrie Verkaik Sportprijzen” Ronde van Zeeland is ruim over de helft. Van de 15 wedstrijden zijn er nu 10 gelopen en krijgen we een beter zicht op de klassementen, omdat sommigen nu al aan 8 of meer deelnames zitten. Als ik goed kijk is de winnares bij de vrouwen korte versie al bekend, want met een maximum van 800 punten kan Elise Mol niet meer ingehaald worden. Vorige week werd ik wel verrast door de tussenstand, die ik pas zag na het inleveren van mijn verslag. Vooral de leeftijdscorrectie zorgt voor verrassingen. Zo zag ik dat Gerard van der Male al meerdere keren een maximale score van 100 punten heeft gehaald en dus kansrijk is voor een goede eindklassering. Ook Ronald Geertse behaalde bij het korte circuit al hoge scores. Wouter Verstraate, die ik vorige week nog de beste kansen gaf, lijkt uitgeschakeld te zijn. Voorlopig te weinig deelnames en alleen als hij vanaf nu aan alles meedoet kan het nog.

Bij de Veersemeerronde stonden de kortste etappes van onze cyclus op het programma. Voor het korte circuit moest er 2,5 km worden gelopen en voor het lange circuit bedroeg de afstand 7,5 km. De jeugd t/m 13 jaar kon weer meedoen aan een aparte wedstrijd en moest daarvoor ook 2,5 km lopen. Bij de korte afstand waren Noor Dekker en Erik Jansen de snelsten en over dezelfde afstand won Nikki de Koning de jeugdloop. Op de lange afstand trokken Leonie Ton en Sven Vermeulen aan het langste eind en verstevigden zo hun plaats in het klassement.

Bij de Omloop Battenburgh langs de oude weg naar Bergen op Zoom waren het dan weer de meer gebruikelijke afstanden van 4,55 en 9,1 km. Ook hier een aparte jeugdwedstrijd over een kortere afstand, maar helaas geen deelnemers. Op de korte afstand was de winst voor niet Zeeuwen. Bij de vrouwen Laurey van den Berge uit Sommelsdijk en bij de mannen Bart Heshof uit Steenbergen. Op de lange afstand waren Peter Meeuwsen en Ellie Spaans de snelsten.

Komende week kan er gelopen worden in ‘s – Heer Abtskerke en Ouwerkerk. Als ik het goed zie, is het parcours in Ouwerkerk bij het Watersnoodmuseum. Vroeger kwamen we daar langs bij de Salvatorehoeveloop over 20 km. In ‘s – Heer Abtskerke vindt de loop plaats op het wielerparcours en gaat voornamelijk over B wegen door een verrassend mooi landschap. Dat is althans mijn mening. En voor zeker 5 trouwe deelnemers aan onze wedstrijden is dit een thuiswedstrijd.

Nog even iets over een eventueel vervolg van RUN YOUR OWN RACE na deze Ronde van Zeeland. Het is dan al april en iedereen hoopt eigenlijk op echte wedstrijden. Misschien heb je vorige week mijn mail ontvangen met de oproep om ideeën aan te leveren. Wie deze niet heeft ontvangen, omdat ik niet beschik over je emailadres, kan dat alsnog doen. Tot nu toe hebben ongeveer 15 personen gereageerd. De ideeën lopen erg uiteen. Sommigen pleiten voor een opzet, zoals bij Goruna: een paar parcoursen waar je gedurende een maand prestaties neer kan zetten. Anderen zien alles liever beperkt tot 1 wedstrijd gedurende maximaal 2 dagen in het weekend. Zelfs met rechtstreekse duels tussen meerdere lopers op 1 dag. Wordt vervolgd.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *