Pinksterloop in het Poelbos

Dat mijn voornemen om na 2021 te stoppen met het organiseren van serieuze wedstrijden de juiste is, bleek de afgelopen week op een pijnlijke manier. En dat pijnlijk mag je dan letterlijk nemen. Sinds vorige week donderdag word ik geplaagd door hevige rugpijn. Nu heb ik regelmatig rugklachten, maar dat belemmert dan vooral fatsoenlijk hardlopen. Deze keer kon ik met moeite zitten, opstaan en zelfs gewoon staan. Zou het voor pinkstermaandag allemaal goedkomen, zodat de wedstrijd in ieder geval door kon gaan? Er hadden zich 35 deelnemers aangemeld en dan zou het jammer zijn om het te moeten cancelen. Op zaterdag toch maar de huisartsenpost gebeld en na overleg met de dienstdoende arts kreeg ik pijnstillers/ontstekingsremmers voorgeschreven. Dat gaf enige verlichting, maar toch nog regelmatig plotselinge pijnscheuten bij een beweging. Het voelt net als kramp in de hamstring of kuit, maar dan in de rug. Dat was probleem 1.

Probleem 2 was de weersverwachting die er niet gunstig uitzag. Koud, een beetje regen en wind is nog niet het ergste, maar als ze onweer en hagel gaan afgeven is het een ander verhaal. Je kunt daar nergens schuilen. En op Chinese toestanden zitten we niet te wachten. Ik had me in ieder geval voorgenomen om bij dreigend onweer de wedstrijd alsnog af te gelasten. Allemaal zaken waar je als organisatie, hoe bescheiden dan ook, rekening mee moet houden.

Dan de wedstrijddag zelf. Toen ik om 9.30 uur wegreed om het parcours uit te zetten, regende het een beetje. Toen ik klaar was met uitzetten, was het droog. Het parcours was door de vele regen op veel plaatsen wel herschapen in een echte cross. Op zondag hadden 2 deelnemers zich afgemeld, maar zouden er met deze vooruitzichten nog meer volgen? Gelukkig niet. De anderen waren aanwezig. Helaas moest 1 deelneemster na het inlopen besluiten om niet mee te doen en moest een andere deelnemer na 1 ronde met een blessure opgeven.

Bij de korte afstand over ruim 3 km was het eigenlijk een erg spannende strijd, maar met de starts in groepjes zie je dat niet direct. Bij de mannen bleek Ronald Geertse met een tijd van 11.19 minuten de snelste, maar Antoine Kunst, Leonard Simonse en Jaco Kleinjan volgden op de plaatsen 2, 3 en 4 binnen de 13 seconden. Bij de vrouwen was Rosette Verkaart met 15.03 minuten de snelste voor Mariëlle Simonse en Janneke Boutens.

Bij de lange afstand over 15,4 km waren er geen vrouwen. Ruben Boutens was met een tijd van 1.02.45 uur de snelste voor Lion Baas en Hans Verhaagen. Ook hier minimale verschillen tussen de plaatsen 2, 3 en 4, want Frank Hoogstrate kwam maar 29 seconden tekort voor het podium. Helaas begon het aan het einde van de wedstrijd toch weer te regenen. Kobus Botman was tijdens de 3e ronde verkeerd gelopen en moest na 1.20 uur formeel nog 1 ronde afleggen. Als jury hebben we besloten om hem te klasseren op 1 ronde, want zijn kilometers had hij zo goed als gemaakt.

Bij deze laatste                 RUN YOUR OWN RACE wedstrijd toch weer een leuke deelname en veel waardering voor de mooie ronde. Foto’s werden er ook gemaakt, dus de afwezigen kunnen het alsnog bekijken. Op de site van AV’56 en op www.josvdr.nl. Ron Dellebeke heeft me deze keer geholpen met het jureren, waarvoor mijn dank. Net als aan Jaap Oele, die me eerder hielp bij de halve marathon in Kapelle en de Hemelvaartsdagloop. Verder bedank ik alle bedenkers en uitzetters van diverse parcoursen voor hun bijdrage. Ook Ruben Boutens bedankt ik apart, omdat hij alle bordjes voor me meenam tijdens zijn uitloopronde, zodat ik dat in de regen niet meer moest doen.

Nog meer bedankjes om mee af te sluiten. Jos den Hollander voor de samenwerking gedurende ruim een jaar met de virtuele wedstrijden. De sponsors Koole Sport en Harrie Verkaik Sportprijzen voor hun bijdrage bij respectievelijk het Zomercircuit en de Ronde van Zeeland. En natuurlijk alle deelnemers die op deze manier tijdens corona toch aan een soort wedstrijden konden meedoen. Ik heb het graag voor jullie georganiseerd. En nu op naar de echte wedstrijden.

Eén antwoord op “Pinksterloop in het Poelbos”

  1. Super blij dat je deze ‘ wedstrijden’ hebt georganiseerd. Het gaf mij steeds de drive om te blijven lopen. Bedankt. Hopelijk komen er snel weer normale wedstrijden. En beterschap met je rug. Gr Janneke Boutens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *