Ook na 1 juni Run your Own Race

Meestal begin ik mijn verslag met alle cijfertjes van het afgelopen weekend, maar deze keer eerst iets anders. Het is dus duidelijk. Zeker tot 1 september geen officiële sportwedstrijden. Vanaf eind maart behelpen we ons daarom wekelijks met deze virtuele wedstrijdjes, waarbij tot nu toe gemiddeld 70 deelnemers hun resultaten hebben gemaild en waar ik met veel genoegen uitslagen van maak. Ik had gehoopt dat het na 1 juni niet meer nodig was en vond dat in eerste instantie ook geen optie. Maar nog eens 3 maanden alleen maar een beetje trainen is dat ook niet.

Gelukkig krijg ik hulp. Jos den Hollander van Zeeland Running heeft zijn diensten aangeboden en zo kan er vanaf ongeveer half juni verder georganiseerd worden. De details volgen rond 20 mei. Bij dat vervolg verwachten we nog meer deelnemers en dan wordt mijn simpele administratie misschien iets te veel belast. Daarom veranderen we een paar zaken. Jos heeft een speciale website voor deze wedstrijdjes opgezet: http://www.runyourownrace.nl/. Je kunt die website nu al bekijken. Via de website kun je je prestatie aanmelden, zodat deze gemakkelijker verwerkt kunnen worden. Ik geef toe dat dit iets minder persoonlijk is, maar mijn antwoorden waren ook dikwijls maar een standaardzinnetje met soms een persoonlijke noot.

Komend weekend met de 1500 meter willen we het een keer testen. Hoe werkt het? Je gaat op de website naar programma. Dan klik je op de afstand, die onderstreept is. Je krijgt dan een aanmeldformulier. Je vult de gebruikelijke gegevens in met je prestatie. Let op! Duidelijk aangeven uu:mm:ss. Dus voor een 1500 meter bijvoorbeeld 00:05:23. Het bewijs zet je in de link en dat zal misschien nog problemen opleveren. Sommigen hebben geen sporthorloge of zoiets of kunnen hun data niet op de computer zetten. Het groepje van John Guequierre bijvoorbeeld klokt elkaars tijden als ze op de oude atletiekbaan in Middelburg lopen. Zet dan in de link: getimed door ……. Wij blijven uitgaan van goed vertrouwen. Ik krijg ook aanmeldingen met bijvoorbeeld een foto van het sporthorloge ( creatieve oplossing overigens ). Dat kan dus niet in de link. Als het echt niet anders kan, stuur dan je aanmelding zoals nu naar mij ( jacroose@hetnet.nl ). Ik zorg dan voor de rest.

Wie toch iets wil vragen of vertellen over zijn race mag mij ook altijd mailen, hoor. Jos en ik evalueren deze test en hopen dat het allemaal lukt, zodat we dat bij de volgende afstanden ook kunnen gebruiken. In tegenstelling tot het eerste weekend kwamen er bijna geen aanmeldingen meer na de deadline ( meestal op maandag 18.00 uur ). Ik wacht gewoonlijk nog 2 uur alvorens de uitslag definitief te maken, dus die paar laatkomers kwamen niet altijd te laat. Vandaag dinsdag vond ik echter nog 6 aanmeldingen en dan wordt het moeilijk. Voor de duidelijkheid: vanaf volgend weekend is de deadline de deadline en sluit de aanmelding op de aangekondigde tijd.

En dan nu nog iets over de wedstrijden van het afgelopen weekend. Er stonden 2 afstanden op het programma. Het aantal hardlopers die voor de “dubbel” gingen was deze keer aanzienlijk minder. Wel zo verstandig, want de belasting moet ook niet te groot worden. In totaal werden er 129 resultaten op tijd aangemeld: 57 voor de 1000 meter en 72 voor de 10 km. Bij de mannen werd het een glorieweekend voor de atleten van A.V. Flakkee. Maikel Peeman was samen met Wouter Verstraate van Gonzalez RT de snelste op de 1000 meter in 2.40 minuten en Ricardo Sint Nicolaas bleef iedereen voor op de 10 km met 32.57 minuten. Bij de vrouwen een spannende strijd op de 1000 meter. Annemiek Van Kooten won vorig jaar de 10 km bij de Ladiesrun in Zoutelande en liep haar kilometer ergens in de buurt van woonplaats Wageningen. Zij stond lang aan de leiding met 3.07, maar Mirthe Overkamp dook daar onder met 3.04 minuten. Toch won ze niet, want Noor Dekker meldde om 17.54 een 1000 meter in 3.01 minuten. Bij de vrouwen was Marije Besuijen de snelste over 10 km met 48.57 minuten. Alle uitslagen in de bijlagen. Volgend weekend alleen een relatief korte 1500 meter.

Groeten

Jan Roose

Uitslag 1000 meter

Uitslag 10 kilometer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *