Nog meer prijzen bij zomercircuit

Van onze sponsor Koole Sport kreeg ik afgelopen weekend een mail dat er nog een extra prijs beschikbaar wordt gesteld voor het Zomercircuit: Een inspanningstest t.w.v. € 95, -. Als ik het goed begrepen heb, komen deze testen binnenkort in hun aanbod. We gaan nog even in overleg over wie die prijs kan winnen, want de winnaars v/m krijgen al een waardebon van € 200, -. Mogelijk wordt de extra prijs verloot onder alle deelnemers die aan het maximum van 6 wedstrijden van het zomercircuit deelnemen. Misschien komen er zelfs nog meer prijzen. Stel dat de tijden bij de aparte 15 km wedstrijd in het weekend van 1 en 2 augustus niet snel genoeg zijn. De voorwaarde is onder de 60 minuten bij de vrouwen en onder de 50 minuten bij de mannen.  Dat bedrag kan dan ook naar het Zomercircuit en bijvoorbeeld verdeeld worden in bonnen van 100 en 50 euro voor de plaatsen 2 en 3. Dat weten we echter pas begin augustus.

Vanaf woensdag 1 juli staat de 3 km op het programma. Ik las dat een paar Zeeuwse toppers bij een virtuele landelijke 3 km goede tijden hebben gelopen afgelopen weekend. Jammer dat ze niet of bijna niet bij ons meedoen. Heb je geen zin om die 3 km weer solo af te leggen? Deze keer kan er gelopen worden in wedstrijdverband. Weliswaar op een simpele manier, maar op zondag 5 juli aanvang 11.00 uur hou ik een wedstrijdje over 3 km in het park Goes – Zuid. Er hebben zich al deelnemers aangemeld. Het resultaat kun je dan via onze site aanmelden voor het Zomercircuit. Voor meer informatie nog even het bericht “Maar wat …als “ lezen.  

Als je club of loopgroep een testloop over bijvoorbeeld 5 km houdt, kun je natuurlijk ook een 3 km timen tijdens die 5 km en dat resultaat aanmelden. Misschien zijn er nog wel kleine onderlinge organisaties, waar samen op een veilige manier de 3 km gelopen kan worden. En anders gewoon je rondje solo afwerken. Bij voldoende belangstelling en mits alles goed verloopt, komen er ook voor de 5 km en de 1000 meter in Goes – Zuid dergelijke wedstrijdjes.

Nu de Kustmarathon definitief niet doorgaat en de kans erg groot is dat de marathons van Rotterdam en Amsterdam alleen voor een eliteveld kiezen, kunnen veel lopers deze maanden uitstekend gebruiken om op relatief korte afstanden eens sneller te lopen. Ik heb sterk de indruk dat veel deelnemers van RUN YOUR OWN RACE dat de afgelopen maanden al in de praktijk gebracht hebben, want meerdere malen kreeg ik berichten over een officieus PR. Geen marathon kunnen lopen is jammer, maar je kunt er nu “noodgedwongen” je voordeel mee doen.

groeten, Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *