Maar wat…. Als?

“Tot 1 september geen sportwedstrijden” was ons een paar maanden geleden door de overheid verteld. Maar gelukkig is dat nu bijgesteld en mag het onder voorwaarden weer vanaf 1 juli en dat is al volgende week. Ik had daar al een beetje rekening mee gehouden, omdat het in België ook zo is. Betekent dit besluit automatisch dat alle geplande hardloopwedstrijden in juli en augustus dan door zullen gaan? Waarschijnlijk niet. In veel gevallen moet er nog een vergunning worden aangevraagd en dat kost toch enige tijd, de voorbereidingstijd is te kort en bij grote deelname gelden er toch nog bijkomende eisen. Als clubs verstandig zijn, proberen ze wel op de proppen te komen met alternatieven. Baanwedstrijden om maar eens iets te noemen. Je kunt dan in series lopen en de rest kan de gevraagde afstand houden. Of parklopen op een gemakkelijk uit te zetten en verkeersluw parcours

Heeft dit gevolgen voor onze Zomercompetitie? Misschien, maar zolang ik de plannen van de clubs niet ken, kan ik daar geen zinnig antwoord op geven. Ik kan wel anticiperen en van te voren alternatieven bedenken:

  1. De hele Zomercompetitie afblazen in de veronderstelling dat er voldoende echte wedstrijden zijn, lijkt me voorbarig.
  2. Als er vanaf augustus toch wedstrijden komen het Zomercircuit inkorten met een wedstrijd en/of de wedstrijden sneller na elkaar lopen ( de pauzeweek laten vervallen ).
  3. Het Zomercircuit op de normale manier afwerken, maar aandringen op het organiseren van “onze” afstanden bij bovengenoemde wedstrijdjes, zodat deelnemers die resultaten kunnen aanmelden. Wie niet aan zo’n wedstrijdje wil of kan meedoen, loopt gewoon solo.

Verschillende atletiekclubs zijn al bezig met testlopen, maar in de meeste gevallen is dat alleen voor hun leden en bovendien komen de afstanden niet altijd overeen met de te lopen afstand voor onze wedstrijd. Toch kan ik me voorstellen dat je nu wel weer eens een keer de competitie met anderen wil aangaan. Daarom hou ik een simpel wedstrijdje afgestemd op het Zomercircuit. Natuurlijk is dat vooral voor hardlopers uit de Bevelanden/Walcheren, maar in principe kan iedereen meedoen.  Wel even uiterlijk op vrijdag 3/7 laten weten als je mee komt doen en graag een richttijd opgeven voor de series van 8 á 12 lopers via  jacroose@hetnet.nl.

Het  wedstrijdje vindt plaats in en om het park Goes – Zuid met verzamelplaats het veldje naast flat Boszicht op de hoek van Populierenstraat en Eikenlaan. We hebben daar geen voorzieningen, maar in noodgevallen is er Beukenstraat 243 ( daar woon ik ) op ongeveer 300 meter. Er kunnen maximaal 50 hardlopers meedoen, maar zoveel verwacht ik er echt niet. Afhankelijk van de belangstelling kijk ik of we daarna nog een paar van die loopjes kunnen houden.

Programma:

Zondag 5 juli – 11.00 uur: 3 km over 2 ronden + 100 meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *