Lydia Kleinjan grijpt vierde en laatste titel herfstcircuit

VLISSINGEN –  Alleen bij de vrouwen in het lange circuit was het dit weekend nog spannend in het Run Your Own Race Herfstcircuit. Lydia Kleinjan uit Goes won de afsluitende halve marathon en greep daarmee ook de eindzege in het circuit.

Menno Kole 10-11-20, 16:51 Bron: PZC

Kleinjan hield met een tijd van 1.34.17 Judith Goetheer (Kloetinge) nipt achter zich en daarmee waren de nummers één en twee van het klassement ook direct bekend. Esther de Koning uit Heinkenszand werd de derde vrouw op de halve marathon. In het klassement legde de Gapingse Linda Versluis beslag op plek 3. Opvallend detail: de complete top 3 van het klassement liet één van de vier afstanden aan zich voorbij gaan.

De andere drie onderdelen van het herfstcircuit waren vorige week al beslist, omdat er over drie afstanden drie keer dezelfde winnaar boven kwam drijven. Ricardo Sint Nicolaas (Oude Tonge) was op de afsluitende halve marathon opnieuw de snelste man. Hij noteerde  in 1.14.33 en bleef daarmee de ‘eeuwige nummer 2’ Thomas Wulffraat (Terneuzen) en Peter Meeuwsen (Krabbendijke) voor. Ook in het eindklassement werd Wulffraat tweede, terwijl Koen Schippers (Gapinge) genoegen moest nemen met brons.

De korte afstand (5 kilometer) werd opnieuw een prooi voor Wouter Verstraate uit Westkapelle (16.37) en Noor Dekker uit Serooskerke (17.39), die beiden met hun vierde afstandszege hun eindzege extra glans gaven. Wulffraat greep opnieuw de tweede plaats, voor Crum van der Linden (Oost-Souburg). Wulffraat kon ook hier een tweede plaats in het eindklassement noteren, voor Bart Heshof uit Steenbergen. Debbie Verstelle (Goes) en Jasmijn van Dieren (Kapelle) werden de tweede en derde vrouw op de 5 kilometer. In het eindklassement eindigde Van Dieren op plek 2, voor Elise Mol uit ’s Heer Abtskerke.

Winter crosscircuit

Na een circuit in het voorjaar, de zomer en de herfst zal er deze winter een RYOR crosscircuit over vier wedstrijden volgen. Organisator Jos den Hollander is daarover in overleg met RYOR-initiator Jan Roose en Laurey van den Berge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *