LOOPT RUN YOUR OWN RACE OP ZIJN LAATSTE BENEN?

foto: Jos vd Reep

Een verslag van de alternatieve Zwaakse Weelloop door één van de deelnemers kwam er dus niet en eerlijk gezegd had ik daar ook niet op gerekend. Zelf een uitgebreid verslag maken doe ik niet. Ik beperk me tot een paar feiten: er waren slechts 21 deelnemers en het parcours was toch voorzien van pijlen. Dit dankzij Jan Willem Meeuwse, die samen met zijn vrouw Helma het hele gebeuren nog een beetje heeft gecoördineerd.

De maand april is dus gezien de deelname bij de diverse “wedstrijdjes” een tegenvaller geworden. Zoals eerder gemeld is het frustrerend om een complete dag bezig te zijn met een parcours uitzetten, de zaak een beetje regelen en alles weer opruimen voor ongeveer 20 deelnemers. Alleen de formule van de halve marathon in Kapelle, waar alles in goed 2 uur afgelopen was, is mij bevallen. Zoiets wil ik nog wel doen als er minimaal 25 hardlopers zijn.

Voor de rest blijft het afwachten wat de volgende weken zullen geven. Heeft de formule van een hele week lopen, zoals deze week in Arnemuiden, toch meer succes. Trekt de Meidoornloop, toch een klassieker in het Zeeuwse hardlopen, wel meer deelnemers. De GORUNA methode werd me diverse keren geadviseerd toen ik een tijd geleden om jullie mening vroeg. Maar levert dat zoveel deelnemers op? Het afgelopen weekend hebben daar ook maar ongeveer 25 hardlopers meegedaan en dat is per locatie dus ook niet veel.

De Meidoornloop op 8 mei is voorlopig de laatste wedstrijd op de kalender van RUN YOUR OWN RACE. Hier kan vanaf 10 uur gelopen worden op een ronde van 7,3 km. Je kunt kiezen voor 1 of 2 ronden en daarna je tijd op de gebruikelijke manier aanmelden via onze site. Zoals gezegd wil ik nog best iets organiseren met de formule halve marathon Kapelle: starten in groepjes van bijvoorbeeld 4 om de minuut of halve minuut. Wel op rondjes van maximaal 3 km en daar is niet iedereen van gecharmeerd. Zo’n “testtrainingsloop” kan over een courante afstand op de weg, maar ook rond de Stelleplas of in het Poelbos op een onverhard parcours.

AV’56 heeft voor de eigen leden al zoiets georganiseerd op 20 april en misschien doen ze dat nog. Bij mij kan iedereen meedoen, maar als ik geen signalen krijg dat daar behoefte aan is, laat ik het rusten. Veel voorbereiding heb ik er niet aan, dus als het moet kan het al op Hemelvaartsdag. Ook de Pinksteren en de weekenden in juni zijn mogelijkheden. En in die maand kan het ook ’s avonds op doordeweekse dagen. En dan vanaf juli hopelijk alles weer echt.      

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *