Laatste afstanden herfstcircuit

Dit weekend zijn de laatste afstanden van het Run your own Race herfstcircuit. Het zijn meteen ook de langste afstanden. Een 5 kilometer voor degenen die het korte circuit doen en een halve marathon bij het lange circuit.

Welk parcours kies je voor de halve marathon?

Een mooi parcours daarvoor is dat van de Grote Zakloop. Nu zitten daar een paar grasdijkjes in en twee hekken die je tijd zullen vertragen. De vraag is of je er wel langs kunt. Daarom een paar kleine wijzigingen waaronder een extra lusje (Barbestein) bij ‘s-Heerenhoek. De grasdijkjes en hekken zijn verdwenen uit het parkoers. Je kunt dit vanaf het dorpsplein in Nisse lopen. Start en finish zijn naast de muziektent op datzelfde dorpsplein. Bij de start loop je wel eerst een rondje over dorpsplein waarna je de de Paul Krugerstraat inloopt. Uiteraard kun je ook je eigen halve marathon parkoers kiezen.

Link naar het parcours: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2794004

Als alternatief kun je ook het oude parcours van de Oosterscheldeloop kiezen. Dat was maar 20 kilometer maar met wat kleine aanpassingen kom je aan de 21.1 kilometer. Het is grotendeels hetzelfde als dat van de 10 Mijl van vorige week maar je loopt wat langer langs de Oosterschelde richting Wemeldinge. Daar draai je de polder in en loopt dan richting Kloetinge over mooie polderwegen en fietspaden.

Link naar het parcours: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2796197

Gelukkig (of helaas) is er dit weekend niet veel wind. Voordeel daarvan zal je dus niet hebben. Het wordt in ieder geval prachtig loopweer met uitstekende temperaturen. Heel veel succes!

Foto: Crum vd Linden op het parkoers van de Zakloop (foto Martijn Lavooij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *