Komen er deze winter nog Jarocrossen?

Ik had vorig jaar al aangekondigd dat ik na 2021 een punt achter het organiseren van hardloopwedstrijden zou zetten. Door alle bijzondere omstandigheden is de kans groot dat dit eerder gaat gebeuren. De 2e Wemeldingeloop op 19 september kan zomaar de laatste zijn. Eigenlijk is dit een organisatie van de gemeente Kapelle en de Wemeldingse middenstand en ben ik alleen maar de uitvoerder. Het was dat de medewerker van de gemeente in juni het initiatief nam om iets op poten te zetten, want zelf had ik er, net als bij de Kapelleloop, niet meer op gerekend.

De belangstelling van de hardlopers voor de wedstrijd in Wemeldinge is tot nu toe echter geweldig groot. Helaas waren er de laatste weken ook allerlei problemen, die het organiseren niet gemakkelijk maken. Daar heb ik voorlopig geen zin meer in. In al mijn optimisme had ik eind juli al een afspraak gemaakt met de eigenaar van Brasserie De Stelleplas om op 24 oktober a.s. toch een 9e Stelleplascross te kunnen houden. De onzekerheden zijn echter te groot. Alles moet buiten, is de Brasserie wel open op die dag, krijgen we toestemming van de gemeente Borsele, moet ik het parcours aanpassen en welke bijkomende maatregelen moet ik treffen? Toen ik op het punt stond een vergunning aan te vragen, heb ik deze zaken goed op een rijtje gezet en besloten om er van af te zien. Dat geldt ook voor de Kapellecross in februari.

Zolang de hele toestand rond corona niet drastisch veranderd, m.a.w. zolang er geen afdoende vaccin is, blijft dit spelen en zullen we ons moeten behelpen met noodwedstrijden. Gelukkig zijn er in Zeeland mensen die zich daar voor inzetten, maar ik maak even een pas op de plaats. Deze zomer ben ik 5 maanden bezig geweest met de organisatie van virtuele wedstrijden en hoewel dit geen fysieke inspanningen vraagt, is de alertheid en gretigheid om iets te organiseren bij mij momenteel een beetje zoek. Ongetwijfeld zal er nog wel eens een idee opborrelen en met voldoende steun uitgewerkt worden.

Zo heb ik nog een voorraad medailles met de tekst JAROCROSSEN en daar zal t.z.t. nog een keer voor gelopen moeten worden. Een eenvoudig veldloopje bij mij naast in het park zonder toeters en bellen en met de startnummeruitgave ongeveer in mijn tuin leent zich daar het beste voor. Kan ik gelijk eens experimenteren met een andere vorm van een wedstrijd. Ik zit dan te denken aan een crossomnium met maximaal 50 deelnemers op een rondje van ongeveer 1 km. Een omnium bestaat uit een paar onderdelen, bijvoorbeeld individuele tijdloop over 1 ronde, korte cross over 1 ronde en langere cross over 20 minuten. Bij dat laatste loop je dus geen vaste afstand, maar maak je na 20 minuten je ronde af en word je geklasseerd. Voor elk onderdeel krijg je punten en zo ontstaat er een klassement. Maar of dat komende herfst/winter nog zal gebeuren?

Tot slot nog optimistisch nieuws. Voor de 2e Wemeldingeloop op 19 september zijn er al 107 inschrijvingen, dus we naderen het maximum van 150. Er kan nog tot donderdag 17 september worden ingeschreven, maar na – inschrijven is niet mogelijk. Voor de Wilhelminapolderloop bij het Goese Sas op zaterdag 10 oktober kun je ook al inschrijven ( www.av56.nl ). Na een paar dagen staan er al ruim 20 hardlopers op de lijst en daar zijn de leden van AV’56 niet bijgerekend. Onder hen de top 3 bij de vrouwen van het Koole Sport Zomercircuit, zodat we hun prijsuitreiking van het zomercircuit zeker hier doen. Bij de mannen wordt dat moeilijker. Ricardo Sint Nicolaas kan op 10 oktober niet, maar komt wel naar Wemeldinge. Arik Burghout gaat het nog bekijken en Bart Bleyaert kan sowieso niet. Bij de mannen dus prijsuitreiking zomercircuit in Wemeldinge. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *