Kleine terugblik op 10 weken Run your own Race

Het laatste weekend van deze reeks is achter de rug. Over een halve maand gaan we verder, maar dan toch iets minder intensief. Zowel voor deelnemers als organisatie. Over het wedstrijdverloop van het pinksterweekend straks iets, maar nu eerst een paar cijfertjes:

In totaal hebben er 303 verschillende deelnemers meegedaan. Ik moet wel eerlijk zeggen dat 130 hardlopers maar 1 of 2 keer hun resultaat naar ons toegestuurd hebben. Deels omdat ze pas later van ons initiatief op de hoogte waren. Zelfs dit weekend kwamen er nog 7 nieuwe bij. Soms vanwege een blessure, maar ook hadden sommigen het na de eerste keer wel gezien. Misschien toch te prestatiegericht of verder geen behoefte om op deze manier de competitie aan te gaan. En dat kan natuurlijk ook.

Ik heb de laatste weken 121 medailles mogen “uitreiken” vanwege 5 weekenddeelnames. Daarnaast nog 14 voor de jeugd t/m 13 jaar die 3 keer moesten deelnemen. Er waren 36 hardlopers, die 8 weekenden hebben meegedaan. Hieronder zijn 7 deelnemers, die alle 10 weekenden hebben deelgenomen en de meesten daarvan zelfs aan alle afstanden. Hun namen wil ik toch even noemen: Arthur Stijns, Emardo de Rijck, Marco Olivier, Menno Kole, Maurice Steketee, Miriam Baak en Wim Roose. Mocht ik iemand vergeten zijn, laat het me weten. Dan vermeld ik je volgende keer alsnog.

Misschien heb je de medaille wel verdiend, maar je adres nog niet doorgegeven. Doe dat dan zo snel mogelijk. Wie bij deze reeks aan te weinig wedstrijden heeft deelgenomen en dus geen medaille heeft verdiend, krijgt nog een kans. Bij het Zomercircuit volstaan 3 van de 6 wedstrijden voor deze unieke medaille. De 15 km op 1 en 2 augustus telt daar niet voor mee. Dat staat er helemaal los van. En nogmaals: alleen voor de hardlopers, die nog geen medaille hebben. Of er voor de deelnemers van het Zomercircuit toch een herinnering is bij 3 van de 6 wedstrijden is nog even afwachten. Voor de aanvang op 17 juni weet ik meer.

De oudste deelnemer van RUN YOUR OWN RACE heeft al 8 kruisjes achter zijn naam en de 2 jongste deelnemers zijn nog maar 2 jaar oud. Voor de jongere jeugd had ik speciaal een paar keer een 1000 meter op het programma gezet. Groot was mijn verbazing toen er in de praktijk vooral volwassenen aan deze relatief korte afstand meededen. Dat geldt ook voor de 1500 meter. Op deze afstanden waren er dikwijls rond de 130 deelnemers. Natuurlijk heeft er wel jeugd meegedaan, maar niet de verwachte namen uit de atletiekclubs!

De deelnemers kwamen niet alleen uit Zeeland en Goeree – Overflakkee. Ook uit o.a. Groningen, Dordrecht, Gorinchem, Leiden, Wageningen, Eindhoven, Velden in Limburg, Roosendaal en uit België mochten we deelnemers noteren. Het eerste weekend deed er zelfs een Amerikaan mee, die zijn 5 km in de U.S.A. had afgelegd. Toen er halfweg deze reeks een website kwam, werd de belangstelling alleen maar groter.

Nog even naar de laatste afstanden van het pinksterweekend. Een 2 km of 2000 meter zie je niet dikwijls, maar toch is het op de baan een officieel onderdeel. Er bestaan dus ook records. In Zeeland heeft John Vermeule met 5.10.6 minuten de snelste tijd achter zijn naam staan gelopen in 1983. Bij de vrouwen staat het record sinds 1990 op naam van Irene Pos en bedraagt 7.01.5. Noor Dekker deed met 6.28 minuten ruim een halve minuut beter en stond zelfs lang aan de leiding overall. Tot maandag slaagde geen enkele man in een tijd onder de 7 minuten. Toen kwam Thomas Wulffraat met een knappe 6.07 minuten en nog enkelen koken onder de 7 minuten. Aan het eind van de middag verbrak Bezuayehu Petersen echter deze tijden met 5.38 minuten. Ook Erwin Harmes bleef onder de 6 minuten. Op de 10 km was Ricardo Sint Nicolaas wederom de snelste. Bart Bleijaert en Thomas Wulffraat volgden op gepaste afstand, maar hun onderlinge verschil was slechts 2 seconden. Bij de vrouwen bleef Annemiek van Kooten als enige onder de 40 minuten. Deze keer was de deelname bij de 10 km en de veel kortere 2 km ongeveer gelijk, terwijl er de laatste weken juist op de kortere afstanden meer deelnemers waren. Er waren wel iets minder deelnemers dan de afgelopen weken, maar die deelname was ook buitengewoon. Gevolg van het pinksterweekend?

RUN YOUR OWN RACE houdt nu een paar weken pauze, zodat iedereen de batterij kan opladen. Vanaf 17 juni beginnen we dan aan het Zomercircuit met 6 afstanden en een klassement. Hopelijk is daar ook voldoende belangstelling voor.

Uitslag 2 kilometer

Uitslag 10 kilometer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *