Hopelijk nooit meer

Onder dit motto wilde ik in het weekend na de laatste wedstrijd van het Koole Sport Zomercircuit een eenvoudig wedstrijdje organiseren als afsluiting van de reeks RUN YOUR OWN RACE. Liefst 22  virtuele wedstrijdjes zijn er dan geweest tussen eind maart en nu met ruim 400 verschillende deelnemers. Sommigen 1 of 2 keer, maar ook een paar alles of bijna alles. Niet alleen uit Zeeland, maar ook uit de rest van Nederland en uit België. Dat het allemaal zo lang zou duren, had ik niet verwacht en van het virus zijn we voorlopig nog niet af.

Toch kunnen er mondjesmaat “normale” wedstrijden georganiseerd worden, maar een soort finaledag op 5 of 6 september zat er eigenlijk nooit in. Daar komen nog te veel extra zaken bij kijken en het bleek dus een utopie. Het leek me zo mooi: al die deelnemers, waarvan de meesten elkaar alleen via de uitslag kennen, nu in een echte wedstrijd met en tegen elkaar. En dan na afloop de prijsuitreiking van het zomercircuit plus het uitdelen van de herinneringen. En dat alles bij een drankje in de kantine van de plaatselijke atletiekclub.

In afgeslankte vorm kan het misschien toch nog, maar dan een beetje later. AV’56 houdt namelijk a.s. vrijdag 28 augustus de 5e onderlinge testloop. Deze keer met een massastart op een parcours van 5 km bij het Goese Sas. De hardlopers kunnen kiezen uit 5 of 10 km en als dit allemaal lukt, komt er op zaterdag 10 oktober de Wilhelminapolderloop op hetzelfde parcours. Aan het programma wordt dan nog een 15 km en speciaal voor de jeugd een 1000 meter toegevoegd. Deze wedstrijd kan dan worden beschouwd als de afsluiting van onze wedstrijden met tevens de prijsuitreiking.

Voorzieningen zijn hier natuurlijk niet. Of dat hardlopers afschrikt? Ik zie elke week dat het ontbreken van voorzieningen geen belemmering hoeft te zijn voor prima wedstrijden. Sinds eind juli organiseert TMZ elke zaterdag een wielerwedstrijd voor diverse categorieën op een parcours van 3,9 km bij Hoedekenskerke met start en finish onderaan de zeedijk. De “voorzieningen” bestaan uit een parkeerplaats met 2 mobiele toiletten en een container voor het uitdelen en innemen van de rugnummers. Alleen voorinschrijven met een maximum en dikwijls zit het helemaal vol.

Hopelijk kan dat op 10 oktober ook. Op dit parcours loop je de helft aan de zeekant ( Oosterschelde ) en de andere helft aan de binnenkant van de dijk. Het zou natuurlijk geweldig zijn als een deel van de deelnemers aan RUN YOUR OWN RACE hier in actie komt. Zo’n prachtig uitzicht vergeet je nooit meer. Ik kom er nog op terug, maar hou de website van AV’56 in ieder geval in de gaten. Op het Goese Sas zijn overigens wel 2 horecazaken, waar deelnemers na afloop iets kunnen drinken.

Een zelfde mooi uitzicht op de Oosterschelde is er ook in Wemeldinge op 19 september. Er zijn al ruim 60 inschrijvingen, maar deze week kreeg ik ook onaangenaam nieuws. Camping Linda stelt zijn infrastructuur niet beschikbaar. De eigenaar moet zijn klanten allerlei beperkingen opleggen en dan kan hij het niet verkopen dat een groep hardlopers zich op zijn terrein daar die middag niet aan hoeft te houden. Het parcours wordt dus gewijzigd. Het worden nu, als er weer geen kink in de kabel komt, 3 ronden van 1630 meter met een aanloop. Start en finish op de Koudepolderweg ongeveer bij Schoudee. Meer informatie volgt, maar hopelijk blijven jullie enthousiast om mee te doen. De winnaar van het zomercircuit bij de mannen staat ook al op de deelnemerslijst.

Maar eerst nog de laatste wedstrijd van het Koole Sport Zomercircuit: een 4 mijl of 6437 meter. Hopelijk kun je een mooi parcours vinden. Op de atletiekbaan is het 16 ronden en 37 meter. Deelnemers van AV’56 aan de 10 km op 28 augustus kunnen hun 4 mijl misschien klokken tijdens deze race. In de 2e ronde ergens bij de laatste bocht voor het verlaten van de zeekant. Het zijn nu echt de laatste loodjes en hopelijk is het fatsoenlijk hardloopweer. Bij de mannen is de strijd eigenlijk wel gestreden. De top 3 is bekend en veel zal er verder niet veranderen. Bij de vrouwen zijn verschuivingen nog wel mogelijk. Zo moeten een paar dames hun 5e wedstrijd nog lopen om aan een maximale score te komen. Dan hangt het voor de 3e plaats af van de klasseringen. Gelukkig toch nog een beetje spanning.

En dan is het klaar. Ik krijg regelmatig bedankjes voor al mijn inspanningen. Leuk natuurlijk, maar ik moet jullie ook bedanken voor de deelname. En Jos voor zijn medewerking met de uitslagen en de speciale website ( die zal ik wel missen ), Koole Sport voor het sponsoren en een andere Kole voor het regelmatig in de media brengen van deze wedstrijden. Menno Kole is behalve een trouwe deelnemer ook journalist en zijn berichten in de PZC halen ook Hardloopnieuws, zodat heel Nederland op de hoogte bleef van het circuit.

Als jullie mij echt willen bedanken, kom dan naar de JARO wedstrijden, de wedstrijden van AV’56 en eigenlijk naar alle wat kleinere wedstrijdjes, waar het vooral moet gaan om onderlinge strijd op alle niveaus en het verbeteren van jezelf. En volgende week komt er sowieso nog een verslag van de 4 mijl en het eindklassement.

Eén antwoord op “Hopelijk nooit meer”

  1. Beste Jan, Jos e.a.

    Alvast bedankt voor het organiseren van RYOR de afgelopen maanden. Het was een lichtpuntje in deze onzekere periode. Misschien kun je deze website omdopen tot een JARO-website? 😉
    Groeten en tot ziens,

    Marco Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *