Herinneringen, medailles en adresssen

Na deze 5 km krijgen we steeds meer zicht op de klassementen. Niet alleen voor de overwinning, hoewel daar altijd nog iets onverwachts kan gebeuren, maar ook v.w.b. het aantal herinneringen die we straks nodig hebben. Bij deze 5 km waren er 129 deelnemers. In totaal hebben er nu 189 hardlopers aan het Koole Sport Zomercircuit meegedaan. De groei is er misschien toch een beetje uit, want er waren maar 18 nieuwe. Logisch, want kans op een goede klassering maak je niet meer met 2 gemiste wedstrijden. Van die 189 hebben er 89 aan alle 3 de wedstrijden meegedaan en zij hebben hun herinnering in theorie al binnen. De anderen hebben die kans ook nog.

Deze herinnering ( een buff ) zal eind augustus klaar zijn, maar hoe krijg ik ze bij de deelnemers? Als alle geplande wedstrijden na 1 september door kunnen gaan, ga ik ze daar proberen te overhandigen. In ieder geval bij mijn JARO wedstrijden. De eerste mogelijkheid is de Wemeldingeloop op zaterdag 19 september. Verder is AV’56 bezig met een wedstrijd voor iedereen op 10 oktober en op 24 oktober kan het ook nog bij de Stelleplascross in Heinkenszand. Nu zal niet iedereen aan deze wedstrijd willen of kunnen deelnemen. Hardlopers uit Walcheren kunnen dan misschien hun buff ophalen bij Koole Sport. Hardlopers uit de Bevelanden bij mij in Goes. Ik zal t.z.t. details geven. En voor die anderen komt er vast een oplossing d.m.v. opsturen, zoals met de medailles. Maar massaal opsturen wordt een te kostbare zaak.

Bovendien heb ik dit weekend al zo’n 30 medailles kunnen versturen. Medailles? Ja de unieke RUN YOUR OWN RACE medaille, die velen al gekregen hebben vanwege de reeks virtuele wedstrijden tussen 27 maart en 1 juni. Wie toen nog niet meedeed of aan te weinig wedstrijden krijgt deze medaille alsnog na 3 wedstrijden. Om deze op te sturen heb ik wel een adres nodig. Deze week heb ik nog mails gestuurd ter herinnering en dan kwam dat adres meestal vrij snel met dikwijls nog leuke reacties. Soms blijft het ook onbeantwoord of blijkt het emailadres niet te kloppen. Wie dus denkt recht te hebben op een medaille en niets hoort: zelf even contact opnemen en je adres laten weten.

Nu iets over de 5 km van afgelopen week en het gevolg voor het klassement. Laurey van den Berge won voor de 3e maal en verstevigt haar leidende positie. Laurey liep de 5 km in 17.48 minuten. Mirthe Overkamp liep met 18.26 minuten ook een knappe tijd en verbeterde officieus haar PR. Op de  3e plaats volgde Dore Priester. Dore staat voorlopig 2e in het klassement voor Laura Wulffraat, maar Mirthe Overkamp, Annemiek van Kooten en ook Lydia Kleinjan hebben nog maar aan 2 wedstrijden meegedaan en hebben nog alle kansen voor de top 3. Bij de mannen stond er weer geen maat op Ricardo Sint Nicolaas. Als enige bleef hij onder de 16 minuten ( 15.40 ). Bart Bleyaert uit het Belgische Knesselare volgde als 2e met  16.43 minuten en Arik Burghout uit het Brabantse Meeuwen werd 3e met 16.44 minuten. Zij zijn ook de top 3 van het klassement, maar daar staat Arik 2e. Bij de mannen ruim 30 tijden onder de 20 minuten en dat is een goede zaak voor het hardlopen.

Tot slot nog een opmerkelijke prestatie los van ons circuit, maar wel geleverd door iemand die al diverse malen aan RUN YOUR OWN RACE heeft meegedaan. Peter Biewenga liep zaterdag niet 1 x, maar liefst 10 x een 5 km en dat achter elkaar. Op een parcours tussen Middelburg en Oostkapelle legde hij 50 km af in 3.32. uur. Dat is officieus een Zeeuws record, maar het was natuurlijk geen echte wedstrijd. Bovendien liep Wim van Dijke officieus al sneller, want zijn record op de 100 km bedraagt 6.59.20 uur en dat is per 50 km gemiddeld onder de 3,5 uur. Dat neemt niet weg dat Peter een geweldige prestatie leverde. Reken maar even mee: 3.32 uur is 212 minuten : 10 = 21.12 minuten per 5 km.

Als ik dergelijke berichten lees, komen bij mij ook herinneringen naar boven over een 50 km loop. Lang geleden in 1974 heb ik me daar ook eens aan gewaagd. Ik had die zomer serieus getraind voor de marathon van Berchem ( bij Antwerpen ), maar moest daar helaas na 34 km opgeven met maagklachten. Deze marathon was op vrijdagavond en ik had die dag normaal moeten werken. De bruine boterhammen om ongeveer 16.30 uur bleken toch niet zo’n goed idee. Alle training voor niets, maar toen hoorde ik over een 50 km in Wilrijk ( ook bij Antwerpen ) 3 weken later. Dat dan maar proberen en broer Wim besloot ook mee te doen en dat gewoon op zijn basistraining.

De wedstrijd begon op die zondag in oktober al om 10.00 uur. Het parcours was een ronde van 5200 meter, waarvan bijna 2 km Belgische kasseien of te wel kinderkopjes. We moesten 10 ronden lopen, dus eigenlijk 52 km. Dat was dus te lang, maar daar hadden de Belgische “inrichters” wel iets op gevonden. Bij alle deelnemers werd 10 minuten van de tijd geklokt na 52 km afgetrokken, ongeacht de snelheid. Mijn “officiële” tijd van 4.21.10 uur was dus in werkelijkheid iets sneller, want die laatste 2 km gingen echt niet meer zo geweldig. Wim bleef onder de 4 uur en eindigde als 8e. Hopelijk vinden jullie dit ook een leuke herinnering.

Uitslag 5km zomercircuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *