Hattrick-hunters Verstraate, Dekker en Sint Nicolaas verzekeren zich van eindzege

VLISSINGEN – Het derde weekend van het Run Your Own Race Herfstcircuit leverde voor Wouter Verstraate, Noord Dekker en Ricardo Sint Nicolaas een hattrick aan afstandszeges op. Alleen bij de vrouwen op de lange afstand is de strijd in het klassement nog ongekend spannend.

Menno Kole 03-11-20, 10:50 Bron: PZC

Op de korte afstanden (1 mijl) waren Verstraate (Westkapelle) in 4.29 en Dekker (Serooskerke) in 5.01 opnieuw een klasse apart. Sint Nicolaas (Oude Tonge) voltooide zijn hattrick op de lange stand (10 mijl) bij de mannen dankzij zijn poging in 53.46. Het drietal is daardoor al zeker van de eindzege in het herfstcircuit, dat komend weekend wordt afgesloten met een halve marathon en een 5 kilometer. 

Bij de mannen moest Thomas Wulffraat (Terneuzen) op beide afstanden opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats. Op de 1 mijl completeerde Bart Heshof (Steenbergen) het podium, op de 10 mijl was die eer net als vorige week weggelegd voor Koen Schippers (Gapinge). Op de korte afstand bij de vrouwen mochten Jasmijn van Dieren (Kapelle) en Elise Mol (‘s-Heer Abtskerke) opnieuw het virtuele podium beklimmen aan de flanken van Noor Dekker.

Spanning

Spannend in het klassement is het nog wel op de lange afstand bij de vrouwen. Lydia Kleinjan (Goes) boekte daarmee haar tweede afstandszege. Met een tijd van 1.08.36 op de 10 mijl bleef ze Judith Goetheer (Kloetinge) en Linda Versluis (Gapinge) voor. Omdat alle drie de podiumklanten al een afstand aan zich voorbij lieten gaan wordt het voorlopige podium gevormd door drie andere namen. Debbie Verstelle (Goes) gaat met 230 punten aan de leiding zonder een enkele podiumplaats te hebben gehaald. Zij wordt op de voet gevolgd door Suzanne van Elsacker (Middelburg) en Laura Wulffraat (Terneuzen) met respectievelijk 228 en 222 punten. Kleinjan bezet met 200 punten de vierde plaats. Komend weekend mogen zij op de halve marathon hun verbeten strijd definitief uitvechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *