Geslaagde Wilhelminapolderloop

Door corona moeten we naar alternatieve wedstrijden op plaatsen waar je normaal gezien geen wedstrijd organiseert. Niet vanwege het parcours, maar omdat er verder geen voorzieningen zijn. Zo kwam deze wedstrijd tot stand op een prachtig parcours langs de zeedijk bij het Goese Sas. Eind augustus organiseerde AV’56 daar een onderlinge oefenwedstrijd, dus was er nu al sprake van de 2e Wilhelminapolderloop. Overigens vond er op deze locatie 50 jaar geleden eens een cross voor de Zeeuwse crosscompetitie plaats. Een cross kon daar toen, omdat bijna alles onverhard en de dijk een stuk lager was.

Voor deze wedstrijd was veel belangstelling. De inschrijving werd zelfs voortijdig gestopt, omdat het maximum van 200 deelnemers bereikt was. Helaas waren de weersverwachtingen slecht en bleven een kleine 40 hardlopers thuis bij de warme kachel. Of ze waren er wel, maar deden om een andere reden niet mee. Zoals ik helaas. De thuisblijvers kregen ongelijk, want het weer hield zich tot bijna het einde van de wedstrijd goed. Alleen de meeste 15 km lopers kregen in de laatste ronde nog een aardig buitje.

Er stond wel erg veel wind en dat zal ongetwijfeld de tijden negatief beïnvloed hebben. Is andersom lopen een optie of helpt dat alleen bij een noordwesten wind? Een beetje op mijn verzoek was er ook een jeugdloop op het programma gezet. Jammer genoeg toch met te weinig deelnemers. In Wemeldinge was dat 3 weken geleden ook al zo en toen vroeg ik me af ….. ( zie verslag ). Daarna was het na de prijsuitreiking van het Koole Sport Zomercircuit de beurt aan de lopers voor de 5 km. Zij startten om precies 14.00 uur en Wouter Verstraate was na iets meer dan 17 minuten als eerste terug. Noor Dekker kwam als derde over de finish en was de snelste dame.

Voor de 10 km was de meeste belangstelling. Bij de dames stonden de beste 3 van het Koole Sport Zomercircuit aan de start. Annemiek van Kooten en Laurey van den Berge maakten er een spannende wedstrijd van. Op het eind was het verschil slechts 9 seconden in het voordeel van Annemiek. Beide vrouwen moesten van de mannen alleen Rob Musters en Mark Kuipers voor laten gaan. Op de 15 km was het bij de vrouwen nog spannender. Een eindsprint met 3 dames bracht de beslissing. Esther de Koning haalde het met 2 seconden voorsprong op Wendy Wijnstra, gevolgd door Judith Goetheer op 6 seconden. Bij de mannen tenslotte won Martijn de Kok voor Jozias Boone en ook daar was het verschil slechts 11 seconden.

Kortom spannende wedstrijden en wat had het gebracht als alle “podiumplaatsen” op dezelfde afstand tegen elkaar hadden gelopen! Misschien gebeurt dat bij de volgende wedstrijden in de provincie. Bij de JARO oefencross op 24 oktober bijvoorbeeld, hoewel we daar ook allemaal een verschillende afstand lopen. Dat is bij deze oefencross echter de bedoeling, want het is een koers over een bepaalde tijd. In dit geval 30 minuten en dan de ronde afmaken. Er kunnen slechts 45 hardlopers meedoen en die plaatsen zijn al voor de helft bezet ( zie website AV’56 www.av56.nl ). Als het allemaal door kan gaan natuurlijk. Met het oplopen van het aantal besmettingen en waarschijnlijk verdere aanscherping van de regels, moeten we dat maar afwachten. Voorlopig blijf ik optimistisch.

foto: Huib Boogert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *