Geslaagde Hemelvaartsdagloop

foto: Kees van den Berk

We spreken al ruim een jaar over virtuele wedstrijden, maar bij deze wedstrijd rond de Stelleplas in Heinkenszand was virtueel ver te zoeken. Alle deelnemers waren tegelijk aanwezig. Ze mochten hun starttijd niet zelf bepalen, maar werden in groepjes op pad gestuurd door de jury bestaande uit Jaap Oele en ondergetekende. Er was 1 uitzondering: ik moest mijn 2 rondjes een uurtje eerder lopen, want alles regelen en tegelijkertijd meelopen is een beetje moeilijk.

De andere 9 deelnemers aan de wedstrijd over 2600 meter begonnen er om 13.00 uur aan. Op deze afstand hadden er nog wel meer deelnemers mee kunnen doen. Nu werd er om de minuut gestart. Eerst 3 individuele lopers en daarna 3 duo’s. Bij de mannen was Leonard Simonse de snelste en bij de vrouwen was dat Marit Simonse. Dezelfde achternaam, maar voor zover mij bekend geen familie. Voor de jury was dit goed bij te houden en hoefde niemand zijn of haar tijd nog te komen melden.

Bij de wedstrijd over 6500 meter en dat zijn in dit geval 5 ronden was dat wel een beetje anders. Op de startlijst stonden liefst 49 deelnemers. Helaas, maar voor de jury misschien wel “gelukkig” waren er 8 afmeldingen vanwege blessures of andere omstandigheden. De deelnemers moesten hier in 12 groepjes van maximaal 4 lopers om de 30 seconden vertrekken. Bij deze opzet moet je er rekening mee houden dat de laatste starters vertrokken zijn voordat de eerste lopers 1 ronde hebben afgelegd. Dat liep allemaal gesmeerd en na 5,5 minuut waren ze allemaal aan hun wedstrijd begonnen.

Ondanks het feit dat we niet elke deelnemer kennen, was het rondjes tellen geen probleem. Ik noemde de namen op en Jaap zette een kruisje achter hun naam. Het werd pas een beetje problematisch toen er gefinisht ging worden. Op sommige momenten kwamen er 5 lopers tegelijk binnen en noteer dan maar eens snel de tijd achter de juiste naam. Gelukkig hadden we van te voren gezegd dat lopers zelf hun tijd moesten opnemen. Zo en met een paar mails nadien, had ik toch van iedereen een tijd ( maar was dat de juiste? ) en kon er een uitslag gemaakt worden. Volgens de lijst was Esther de Koning de snelste vrouw en liepen Erik Jansen en Arnoud Rijk met beiden 24.30 minuten de snelste tijd. Na de wedstrijd was er voor sommige deelnemers nog een lange “derde helft” op het terras. Voor eventuele fouten in de uitslag bied ik mijn verontschuldiging aan.

Met de hulp van Race Result zou het allemaal een stuk gemakkelijker gaan en kun je ook meer deelnemers verwerken. “En lijkt het dan niet teveel op een echte wedstrijd en dat is momenteel nog steeds verboden”, is dan de vraag. De tag of chip op een labeltje plakken i.p.v. op een startnummer, zodat het bijna niet opvalt, lijkt me een oplossing. En een langere ronde kan ook al veel soelaas bieden. 

Een langere ronde heb ik bij de Pinksterloop in het Poelbos op maandag 24 mei 2e pinksterdag. Dit wordt de laatste wedstrijd van RUN YOUR OWN RACE. We gaan ervan uit dat clubs en loopgroepen vanaf juni zelf gaan organiseren. In het Poelbos is de ronde 3080 meter lang en bestaat hoofdzakelijk uit schelpenpad. Verder nog een paar honderd meter asfalt. Dat is in feite het fietspad door het bos. Ook hier houden we 2 wedstrijdjes: over 1 ronde om 11.00 uur en over 5 ronden of te wel ruim 15 km om 11.30 uur. Ook nu is van te voren aanmelden tot uiterlijk 22 mei verplicht. In het Poelbos is er geen horecagelegenheid met terras, maar bij goed weer kun je natuurlijk je klapstoeltje, koffie en koeken meenemen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *