Crosscircuit

Vanaf het weekend van 28 en 29 november start het crosscircuit. Dit zijn geen eigen gekozen maar daadwerkelijk uitgezette parcoursen op Walcheren en Zuid-Beveland. Je kunt elk weekend meedoen aan een cross. Je loopt de opgegeven afstand en registreert je tijd op runyourownrace.nl
LET OP: Het parcours is alleen afgezet in het aangegeven weekend!

TOELICHTING IVM CORONAMAATREGELEN

Deze reeks virtuele lopen zijn zeker niet te vergelijken met een echte wedstrijd. Ze vallen dus ook niet onder het huidige verbod, want hardlopen in de vrije natuur is niet verboden. Dat laatste doen we eigenlijk alleen maar. Er zijn geen inschrijvingen en de hardlopers dragen ook geen startnummer. Het ziet er dus uit als een normale training. Wij stippelen alleen een parcours uit.

Dat parcours staat op onze website en de hardlopers kunnen dat van te voren bekijken en het traject afleggen gedurende het weekend. Ze kunnen dat alleen doen of in groepjes van maximaal 4, want dat is vanaf 18 november weer toegestaan. Aangezien het in deze periode laat licht is en vroeg donker kunnen ze in principe tussen 10.00 en 16.00 hun afstand lopen. Het parcours wordt nergens afgesloten, dus andere gebruikers kunnen gewoon wandelen of fietsen. Wel wordt de start/finish aangegeven met een merkteken in de vorm van een bordje of vlaggetje. Indien noodzakelijk staan er op cruciale plekken ook dergelijke merktekens. In de meeste gevallen is dat niet of nauwelijks nodig. Het MTB parcours in Vlissingen is bijvoorbeeld al voorzien van pijlen. Veel paden wijzen zich zelf.

De hardlopers nemen zelf hun tijd op en geven dat door via onze website. We gaan uit van goed vertrouwen. Deze procedure hebben we al sinds eind maart gehanteerd met onze virtuele wedstrijden. We hebben onder hardlopers de belangstelling gepeild en verwachten per cross maximaal 70 hardlopers. Verspreid over 12 uur betekent dat in theorie 6 hardlopers per uur. De meesten leggen de voorziene afstanden af binnen 30 minuten, dus kun je uitrekenen dat er gemiddeld maar 3 á 4 hardlopers op het parcours zijn. Die lopen dan meestal ook nog niet samen.

Alle hardlopers worden van te voren via de website en mails verzocht om na afloop niet op het parcours te blijven plakken. Dus van samenscholing zal geen sprake zijn. De verantwoordelijke voor het parcours kan natuurlijk niet de hele tijd aanwezig zijn, maar wel regelmatig en zal indien nodig regulerend optreden.

Vragen kan je stellen via het formulier onderaan deze pagina.

Laden Wedstrijden

« Alle Wedstrijden

Poelboscross

november 28 @ 08:00 - november 29 @ 22:00

In dit weekend kan er in principe gelopen worden tussen 10.00 en 16.00 uur. Verken eerst het rondje en geef elkaar de ruimte. Een rondje is 1700 meter en bij 4 te lopen ronden is de totale afstand 6.8 kilometer.  De jeugd t/m 13 jaar loopt 1 ronde van 1700 meter.

Parcourscoordinator: Jan Roose

Het parcours is uitgezet in het Poelbos ten zuiden van het dorp ‘s-Heer Hendrikskinderen. Wie via de A58 komt, neemt de richting Zierikzee ( Deltaweg ) en neemt dan de afslag bij de Zeelandhallen. Op de rotonde ga je niet richting Goes, maar langs Hotel Goes richting Poelbos. Je rijdt dan over de Verbartelweg. Bij de T-splitsing ga je rechts over de Sinoutskerkseweg. Volgende afslag, dus ruim voor de spoorlijn, linksaf. Je bent dan op de Teuniswegeling en na ongeveer 100 meter is er een parkeerplaats. Hier moet je zijn.


Link naar parcours op afstandmeten

PARCOURSBESCHRIJVING: Deze ronde is ongeveer 1700 meter lang. Start en finish bevinden zich ongeveer 50 meter achter de parkeerplaats. Dit wordt aangegeven in de vorm van bordje, vlaggetje of pilon. Je start richting het zuiden, dus met de parking in je rug – het pad buigt vanzelf naar rechts – aan het eind linksaf over onverhard pad – dit pad blijven volgen, het wijst zichzelf – let op voor de bruggetjes – na enig gekronkel fietspad oversteken en direct weer zo’n bruggetje en nog even rechtsdoor – nu gaat het pad nog even duidelijk een tiental meter naar rechts – vervolgens scherp naar links en dan kom je op een breder pad richting Sinoutskerkseweg – dit pad gaat vanzelf links – weer het fietspaadje oversteken bij aanduiding op kaartje van 1 km – blijf dit pad volgen, verkeerd lopen is eigenlijk niet mogelijk – na de laatste bomen eerst over het bruggetje en dan linksaf over grasstrook ( modder? ) richting finish.

Na afloop van je loop het resultaat op de gebruikelijke manier aanmelden via website www.runyourownrace.nl voor zondag 22.00 uur.

 

Gegevens

Begin:
november 28 @ 08:00
Einde:
november 29 @ 22:00

Locatie

Poelboscross
Theuniswegeling
Goes, Zeeland 4458 Nederland
+ Google Maps

Registratie wordt geopend op 28/11/2020 8:00 am.