Crosscircuit

Vanaf het weekend van 28 en 29 november start het crosscircuit. Dit zijn geen eigen gekozen maar daadwerkelijk uitgezette parcoursen op Walcheren en Zuid-Beveland. Je kunt elk weekend meedoen aan een cross. Je loopt de opgegeven afstand en registreert je tijd op runyourownrace.nl
LET OP: Het parcours is alleen afgezet in het aangegeven weekend!

TOELICHTING IVM CORONAMAATREGELEN

Deze reeks virtuele lopen zijn zeker niet te vergelijken met een echte wedstrijd. Ze vallen dus ook niet onder het huidige verbod, want hardlopen in de vrije natuur is niet verboden. Dat laatste doen we eigenlijk alleen maar. Er zijn geen inschrijvingen en de hardlopers dragen ook geen startnummer. Het ziet er dus uit als een normale training. Wij stippelen alleen een parcours uit.

Dat parcours staat op onze website en de hardlopers kunnen dat van te voren bekijken en het traject afleggen gedurende het weekend. Ze kunnen dat alleen doen of in groepjes van maximaal 4, want dat is vanaf 18 november weer toegestaan. Aangezien het in deze periode laat licht is en vroeg donker kunnen ze in principe tussen 10.00 en 16.00 hun afstand lopen. Het parcours wordt nergens afgesloten, dus andere gebruikers kunnen gewoon wandelen of fietsen. Wel wordt de start/finish aangegeven met een merkteken in de vorm van een bordje of vlaggetje. Indien noodzakelijk staan er op cruciale plekken ook dergelijke merktekens. In de meeste gevallen is dat niet of nauwelijks nodig. Het MTB parcours in Vlissingen is bijvoorbeeld al voorzien van pijlen. Veel paden wijzen zich zelf.

De hardlopers nemen zelf hun tijd op en geven dat door via onze website. We gaan uit van goed vertrouwen. Deze procedure hebben we al sinds eind maart gehanteerd met onze virtuele wedstrijden. We hebben onder hardlopers de belangstelling gepeild en verwachten per cross maximaal 70 hardlopers. Verspreid over 12 uur betekent dat in theorie 6 hardlopers per uur. De meesten leggen de voorziene afstanden af binnen 30 minuten, dus kun je uitrekenen dat er gemiddeld maar 3 á 4 hardlopers op het parcours zijn. Die lopen dan meestal ook nog niet samen.

Alle hardlopers worden van te voren via de website en mails verzocht om na afloop niet op het parcours te blijven plakken. Dus van samenscholing zal geen sprake zijn. De verantwoordelijke voor het parcours kan natuurlijk niet de hele tijd aanwezig zijn, maar wel regelmatig en zal indien nodig regulerend optreden.

Vragen kan je stellen via het formulier onderaan deze pagina.

Laden Wedstrijden

« Alle Wedstrijden

Parkcross Goes-Zuid

december 19 @ 08:00 - december 20 @ 22:00

Er kan in principe gelopen worden tussen 10.00 en 16.00 uur. Verken van te voren het parcours en geef elkaar de ruimte. Totale afstand is ongeveer 5 km of te wel 5 ronden van 1000 meter. De jeugd t/m 13 jaar loopt 1 ronde.

Parcours Coordinator: Jan Roose

Het parcours is gelegen aan de Eikenlaan in Goes – Zuid naast flat Boszicht. Wie via de A58 komt neemt de nieuwe afslag Goes – Zuid en rijdt richting ziekenhuis en dan verder naar Goes. Vervolgens ongeveer 300 meter na de rotonde linksaf bij de Schakel de Beukenstraat in. Na ongeveer 150 meter linksaf de Eikenlaan. De flat is aan het eind van deze straat, maar je kunt je auto gewoon in de Eikenlaan zetten. Komend over de Deltaweg kun je ook de afslag bij de Zeelandhallen nemen en via de Anthony Fokkerlaan Goes binnen rijden. Blijf rechtdoor rijden tot verkeerslichten bij de school. Hier rechts Lindenstraat in en na ongeveer 200 meter nog een keer rechts. Vervolgens rechtdoor tot flat Boszicht.

Link naar deze route op afstandmeten

PARCOURSBESCHRIJVING: De ronde is ongeveer 1 km. Start en finish zijn naast de flat ter hoogte van een verbindend tegelpad. Hier staat een merkteken in de vorm van een bordje, vlaggetje, pilon en/of tape. Je start in de richting van de flat – na 20 meter links voetpad oversteken en dan over de grasstrook – voor de leiding/haag links en deze grasstrook blijven volgen tot 180 graden bocht rond laatste boom – vervolgens over de onverharde strook naast voetpad weer richting start/finish – op ongeveer de helft iets naar links afwijken en daar wordt het smaller – ter hoogte van start/finish weer een 180 graden bocht rond boom en terug nog steeds evenwijdig aan voetpad – weer op ongeveer de helft voetpad oversteken en het bos in – een lus langs de bomen ( ondergrond erg hobbelig ), maar steeds rechts aanhouden tot aan de leiding – linksaf langs leiding tot pad van “driehoek” – na driehoek verder lang leiding – bijna aan het eind links – je komt nu op een bospad – aan het eind links – dit is een asfaltstrook waar liefhebbers van spikes naast kunnen lopen – op kruispunt bij bankje rechts – net voor Eikenlaan links weer een bospad – na 130 meter rechts richting finish.

Na afloop van je loop het resultaat op de gebruikelijke manier aanmelden via website www.runyourownrace.nl voor zondag 22.00 uur.

Gegevens

Begin:
december 19 @ 08:00
Einde:
december 20 @ 22:00

Locatie

Goes-Zuid
Eikenlaan
Goes, Zeeland 4462

Registratie wordt geopend op 19/12/2020 8:00 am.