Crosscircuit

Vanaf het weekend van 28 en 29 november start het crosscircuit. Dit zijn geen eigen gekozen maar daadwerkelijk uitgezette parcoursen op Walcheren en Zuid-Beveland. Je kunt elk weekend meedoen aan een cross. Je loopt de opgegeven afstand en registreert je tijd op runyourownrace.nl
LET OP: Het parcours is alleen afgezet in het aangegeven weekend!

TOELICHTING IVM CORONAMAATREGELEN

Deze reeks virtuele lopen zijn zeker niet te vergelijken met een echte wedstrijd. Ze vallen dus ook niet onder het huidige verbod, want hardlopen in de vrije natuur is niet verboden. Dat laatste doen we eigenlijk alleen maar. Er zijn geen inschrijvingen en de hardlopers dragen ook geen startnummer. Het ziet er dus uit als een normale training. Wij stippelen alleen een parcours uit.

Dat parcours staat op onze website en de hardlopers kunnen dat van te voren bekijken en het traject afleggen gedurende het weekend. Ze kunnen dat alleen doen of in groepjes van maximaal 4, want dat is vanaf 18 november weer toegestaan. Aangezien het in deze periode laat licht is en vroeg donker kunnen ze in principe tussen 10.00 en 16.00 hun afstand lopen. Het parcours wordt nergens afgesloten, dus andere gebruikers kunnen gewoon wandelen of fietsen. Wel wordt de start/finish aangegeven met een merkteken in de vorm van een bordje of vlaggetje. Indien noodzakelijk staan er op cruciale plekken ook dergelijke merktekens. In de meeste gevallen is dat niet of nauwelijks nodig. Het MTB parcours in Vlissingen is bijvoorbeeld al voorzien van pijlen. Veel paden wijzen zich zelf.

De hardlopers nemen zelf hun tijd op en geven dat door via onze website. We gaan uit van goed vertrouwen. Deze procedure hebben we al sinds eind maart gehanteerd met onze virtuele wedstrijden. We hebben onder hardlopers de belangstelling gepeild en verwachten per cross maximaal 70 hardlopers. Verspreid over 12 uur betekent dat in theorie 6 hardlopers per uur. De meesten leggen de voorziene afstanden af binnen 30 minuten, dus kun je uitrekenen dat er gemiddeld maar 3 á 4 hardlopers op het parcours zijn. Die lopen dan meestal ook nog niet samen.

Alle hardlopers worden van te voren via de website en mails verzocht om na afloop niet op het parcours te blijven plakken. Dus van samenscholing zal geen sprake zijn. De verantwoordelijke voor het parcours kan natuurlijk niet de hele tijd aanwezig zijn, maar wel regelmatig en zal indien nodig regulerend optreden.

Vragen kan je stellen via het formulier onderaan deze pagina.

Laden Wedstrijden

« Alle Wedstrijden

Nollecross

december 5 @ 08:00 - december 6 @ 22:00

Parcours coordinator: Sven Vermeulen

De RYOR Nollecross in Vlissingen wordt voor een groot deel over de MTB route in het Nollebos gelopen, vandaar de naam Nollecross. In dit weekend kan er in principe gelopen worden tussen 10.00 en 16.00 uur. Verken eerst het rondje en geef elkaar de ruimte.  Het parcours is 2100 meter lang en moet drie maal worden afgelegd waardoor je op een afstand van 6.3km uitkomt.  De jeugd t/m 13 jaar loopt 1 ronde.

Het parcours is gelegen in het Nollebos. Start en finish is aan het begin van de MTB route. Je kunt je auto het beste parkeren op de parkeerplaats aan de Zwanenburgseweg.  Vanaf de Sloeweg rijd je bij de rotonde driekwart linksom en volgt zo de Burgemeester van Woelderenlaan in.  De eerste afslag rechts is de Zwanenburgweg, daar ga je weer rechts en aan het eind kan je de auto parkeren. De start is vlakbij. Het parcours wordt in het weekend duidelijk afgezet.


 Link naar deze route

PARCOURSBESCHRIJVING:  De start van het parcours is waar het bord (met een kaart) staat van de MTB route. Op het kaartje is dit aangegeven met een groen bolletje.  In het weekend van de cross zal daar ook iets worden aangeplakt van de Run your own Race cross. Het parcours wordt aangegeven door de permanent aanwezig bordjes van het ATB parcours te herkennen zoals hieronder. De pijl geeft de richting aan.

Sven heeft een video opgenomen met de belangrijkste stukken van het parcours. Het wordt aanbevolen om het parcours eerst te verkennen voordat je je eigen wedstrijd loopt.

Gegevens

Begin:
december 5 @ 08:00
Einde:
december 6 @ 22:00

Locatie

Parkeerplaats Nollebos
Zwanenburgseweg
Vlissingen, Zeeland Nederland
+ Google Maps

Registratie wordt geopend op 05/12/2020 8:00 am.