TOELICHTING IVM CORONAMAATREGELEN

Een virtuele wedstrijd is niet te vergelijken met een echte wedstrijd en valt  dus ook niet onder het huidige verbod, want hardlopen in de vrije natuur is niet verboden. Dat laatste doen we eigenlijk alleen maar. Er zijn geen inschrijvingen en de hardlopers dragen ook geen startnummer. Het ziet er dus uit als een normale training. Je wedstrijd samen lopen met 1 andere persoon is toegestaan volgens de regels van NOC/NSF.

De hardlopers nemen zelf hun tijd op en geven dat door via onze website. We gaan uit van goed vertrouwen. Na afloop van de periode waarin de wedstrijd kan worden gelopen maken wij een uitslag op van de ingezonden tijden met daaraan gelinkt de GPS informatie.  Deze procedure hebben we sinds maart 2020 gehanteerd met onze virtuele wedstrijden. 

In de maanden februari en maart is er een circuit met wegwedstrijden genaamd “Harrie Verkaik ronde van Zeeland”. Elke week zijn er twee wedstrijden die je kunt lopen tussen maandag 8:00 uur en zondag 18:00 uur. Op zondag moet je aanmelding binnen zijn vóór 20:00 uur. Je kunt de losse wedstrijden lopen maar ook meedoen met het circuit waarbij je minimaal 8 wedstrijden moet hebben gelopen. Dat betekent dus elke week minimaal 1 wedstrijd. Je kunt jezelf opgeven voor het circuit via deze link.

Laden Wedstrijden

« Alle Wedstrijden

Krekenloop Ouwerkerk

maart 8 @ 08:00 - maart 14 @ 20:00

Afstanden:

Korte circuit: 3.45 kilometer (1 ronde van 3.45 kilometer)
Lange circuit: 10.35 kilometer(3 rondes van 3.45 kilometer)

Bedenker parcours: Co de Feijter

Hoe te bereiken? Je volgt de N59 tot aan de afslag Ouwerkerk. Nu rijd je op de Vissersweg. Aan het eind ga je rechtsaf en direct daarna weer linksaf (Noorsestraat). Dan neem je linksaf de Phoenixstraat. Die gaat over in de Baalpapenweg en komt uit op de Weg van de Buitenlandse Pers. Daar ga je rechts en volgt deze 2 kilometer tot je bovenop de dijk komt waar je kunt parkeren. Zie foto.

Parcours:

Volledig geasfalteerd parcours van 3.45 kilometer. door het krekengebied van Ouwerkerk en langs de Oosterschelde.

Start: bij de picknicktafel aan de Weg van de buitenlandse pers. Je kunt zowel linksom als rechtsom lopen maar eerst langs het water verdient de voorkeur. De route voert over verharde wegen langs de boorden van de Oosterschelde. Daarna gaat het linksaf omhoog en ga je na restaurant de Vierbannen weer linksaf. Je loopt dan langs het watersnoodmuseum en een aantal indrukwekkende caissons terug naar het startpunt.

 


Link naar het parcours op afstandmeten.nl

Gegevens

Begin:
maart 8 @ 08:00
Einde:
maart 14 @ 20:00

Registratie wordt geopend op 08/03/2021 8:00 am.