Crosscircuit

Vanaf het weekend van 28 en 29 november start het crosscircuit. Dit zijn geen eigen gekozen maar daadwerkelijk uitgezette parcoursen op Walcheren en Zuid-Beveland. Je kunt elk weekend meedoen aan een cross. Je loopt de opgegeven afstand en registreert je tijd op runyourownrace.nl
LET OP: Het parcours is alleen afgezet in het aangegeven weekend!

TOELICHTING IVM CORONAMAATREGELEN

Deze reeks virtuele lopen zijn zeker niet te vergelijken met een echte wedstrijd. Ze vallen dus ook niet onder het huidige verbod, want hardlopen in de vrije natuur is niet verboden. Dat laatste doen we eigenlijk alleen maar. Er zijn geen inschrijvingen en de hardlopers dragen ook geen startnummer. Het ziet er dus uit als een normale training. Wij stippelen alleen een parcours uit.

Dat parcours staat op onze website en de hardlopers kunnen dat van te voren bekijken en het traject afleggen gedurende het weekend. Ze kunnen dat alleen doen of in groepjes van maximaal 4, want dat is vanaf 18 november weer toegestaan. Aangezien het in deze periode laat licht is en vroeg donker kunnen ze in principe tussen 10.00 en 16.00 hun afstand lopen. Het parcours wordt nergens afgesloten, dus andere gebruikers kunnen gewoon wandelen of fietsen. Wel wordt de start/finish aangegeven met een merkteken in de vorm van een bordje of vlaggetje. Indien noodzakelijk staan er op cruciale plekken ook dergelijke merktekens. In de meeste gevallen is dat niet of nauwelijks nodig. Het MTB parcours in Vlissingen is bijvoorbeeld al voorzien van pijlen. Veel paden wijzen zich zelf.

De hardlopers nemen zelf hun tijd op en geven dat door via onze website. We gaan uit van goed vertrouwen. Deze procedure hebben we al sinds eind maart gehanteerd met onze virtuele wedstrijden. We hebben onder hardlopers de belangstelling gepeild en verwachten per cross maximaal 70 hardlopers. Verspreid over 12 uur betekent dat in theorie 6 hardlopers per uur. De meesten leggen de voorziene afstanden af binnen 30 minuten, dus kun je uitrekenen dat er gemiddeld maar 3 á 4 hardlopers op het parcours zijn. Die lopen dan meestal ook nog niet samen.

Alle hardlopers worden van te voren via de website en mails verzocht om na afloop niet op het parcours te blijven plakken. Dus van samenscholing zal geen sprake zijn. De verantwoordelijke voor het parcours kan natuurlijk niet de hele tijd aanwezig zijn, maar wel regelmatig en zal indien nodig regulerend optreden.

Vragen kan je stellen via het formulier onderaan deze pagina.

Laden Wedstrijden

« Alle Wedstrijden

Inkelcross

december 12 @ 08:00 - december 13 @ 22:00

PARCOURS ONDER VOORBEHOUD

In dit weekend kan er in principe gelopen worden tussen 10.00 en 16.00 uur. Verken eerst het rondje en geef elkaar de ruimte. Een rondje is 1830 meter en bij 3 te lopen ronden is de totale afstand 5.5 kilometer.  De jeugd t/m 13 jaar loopt 1 ronde van 1830 meter.

Parcours coordinator: Wim Wouters

Het parcours is uitgezet in het Inkelbos tussen Kruiningen en Waarde. Om hier te komen volg je de A58 richting Kruiningen. Je neemt de afslag Kruiningen/Yerseke.  Je volgt dan de N289 richting Kruiningen. Deze weg volg je tot aan de rotonde bij de Aldi. Hier ga je rechtsaf. Je rijdt nu over de sluisweg. Bij de eerstvolgende rotonde ga je rechtdoor. Bij de volgende rotonde ga je linksaf over de Blauwhoefseweg. Je parkeert je auto een kilometer verder tegenover het zwembad.

Link naar deze route

PARCOURSBESCHRIJVING: Deze ronde is ongeveer 1830 meter lang. Start en finish bevinden zich vlakbij de weg voor Camping den Inkel. Het parcours wordt afgezet met lintjes in de bomen…

Na afloop van je loop het resultaat op de gebruikelijke manier aanmelden via website www.runyourownrace.nl voor zondag 22.00 uur.

Gegevens

Begin:
december 12 @ 08:00
Einde:
december 13 @ 22:00

Locatie

Inkelcross
Blauwhoefseweg
Kruiningen, Zeeland 4416 RC Nederland

Registratie wordt geopend op 12/12/2020 8:00 am.