Eerste leiders zomercircuit behouden/verliezen koppositie

Na de 2e wedstrijd van het Koole Sport Zomercircuit komt er al meer duidelijkheid over het klassement. Deze keer stond er een 3 km op het programma en waren er 142 deelnemers. Iets meer dan bij de eerste wedstrijd, maar wel 31 aanmeldingen van lopers, die vorige keer niet aan de Engelse mijl hadden meegedaan. Laurey van de Berge was met 10.14 minuten nu ook duidelijk de snelste bij de vrouwen. Zodoende blijft ze aan de leiding. Peter Wisse kon bij de mannen zijn winst van 2 weken geleden niet herhalen. Hij eindigde als 5e en dat betekent dat Ricardo Sint Nicolaas de leiding overneemt, maar met nog 4 wedstrijden voor de boeg is alles nog mogelijk.

Hoeveel hardlopers hun 3 km als een wedstrijdje met anderen hebben gelopen, kan ik niet precies nagaan. Op fotootjes van Loopgroep Zeeland liepen ze in ieder geval met zijn vijven, maar was dat ook zo bij de 3 km? Of is er nog helemaal geen behoefte om tegen anderen te lopen, terwijl dat vanaf 1 juli zonder grote beperkingen is toegestaan? Alleen voor en na de wedstrijd, voor juryleden en voor het eventueel aanwezige publiek geldt de 1,5 meter regel. Maar blijkbaar is dat nog niet algemeen bekend, wordt het zekere voor het onzekere genomen of schrikken de bijkomende eisen van een gemeente af vanwege dreigende boetes.

Mijn poging om een simpel wedstrijdje op poten te zetten over 3 km ging in ieder geval helemaal de mist in. De hardlopers konden dan twee vliegen in één klap slaan: meedoen aan een wedstrijdje met echte tegenstanders en het resultaat aanmelden voor het zomercircuit. Helaas was er geen belangstelling. Naar de oorzaak kan ik alleen maar gissen: mail niet gelezen, wedstrijd is niet echt genoeg, deelname aan een andere wedstrijd, toch nog angst voor het virus? Bij de testloop van AV’56 over 5 km waren er toch een paar zo verstandig om hun tussentijd na 3 km te klokken en deze als resultaat aan te melden. Zoals ik zei: 2 vliegen in 1 klap.

Even terug naar onze wedstrijd over 3 km, want ik begin weer door te draaien. Bij de vrouwen bleven er 3 hardloopsters onder de 11 minuten. Laurey van de Berge was zoals gezegd met 10.14 minuten de snelste gevolgd door Mirthe Overkamp met 10.35 minuten en Annemiek van Kooten met 10.38 minuten. Bij de mannen dook Ricardo Sint Nicolaas met 8.47 minuten onder de 9 minuten. Hij bleef zijn achtervolgers Arik Burghout en Bart Bleyaert 40 en 49 seconden voor.

De volgende “etappe” gaat over 5 km en kan gelopen worden van 15 t/m 22 juli, maar op die dag moet de aanmelding wederom voor 18.00 uur binnen zijn. Ik hou nauwlettend in de gaten of er voor de volgende weken in de regio Zeeland al echte wedstrijden worden aangekondigd. Ik kan me goed voorstellen dat velen de virtuele wedstrijdjes wel een beetje beu zijn en niet meer meedoen als er echte wedstrijden zijn. Vooralsnog is iedereen erg terughoudend om iets te organiseren.

Na de 5 km maak ik ook een eerste tussenstand bekend. Na 3 wedstrijden zal het wel redelijk duidelijk zijn wie er nog kansen hebben op de eindzege. Verder zal ik dan nog de nodige informatie verstrekken over de herinneringen, die verbonden zijn aan het Koole Sport Zomercircuit. Voor het versturen van de unieke RUN YOUR OWN RACE medaille ( 135 deelnemers hebben deze medaille al verdiend in de eerste reeks wedstrijden ) heb ik wel je adres nodig. Dat kun je nu al laten weten via jacroose@hetnet.nl.  

groet, Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *