Duidelijkheid

Vorige week werd wel duidelijk dat in Zeeland veel van de geplande wedstrijden tot begin januari en misschien nog later niet door zullen gaan of worden doorgeschoven. Van sommige wedstrijden was dat al bekend, maar ook voor de Hobbeldebobbelloop, de Moerschans – en Elderschanscross en zelfs de Wallenloop op 9 januari is het nu definitief. Men vreest ook voor de Kerst – en Tankloop in de laatste week van het jaar. Er is nog hoop dat de Den Inkelcross op 12 december wel kan doorgaan en zodoende de start van de Zeeuwse crosscompetitie. Zo niet, worden alle meetellende wedstrijden van deze competitie hopelijk in januari en februari georganiseerd. Persoonlijk twijfel ik aan de slaagkans.

Moet je niet op een andere manier anticiperen op deze onzekere tijden? Nu wachten de organisaties af, zien hun wedstrijddatum steeds dichterbij komen en moeten dan de conclusie trekken dat het niet kan. Op dit moment is de situatie overzichtelijk: er mag eigenlijk helemaal niets. Maar als we hopelijk over een maand teruggaan naar de situatie van voor 12 oktober kun je ook geen wedstrijden houden met ruim 200 deelnemers. Zorg dan in ieder geval voor alternatieven en neem daar nu al een besluit over. Ik heb ideeën, heb die ook al aangedragen, maar meer kan ik niet doen. Behalve zelf iets op poten zetten. Helaas mag ook een oefencross met maximaal 45 hardlopers op dit moment niet en is het sowieso niet verstandig om met groepen samen te komen.  

Gelukkig hebben we de virtuele wedstrijden. Dit weekend waren we toe aan de 2e wedstrijd van het Herfstcircuit. Toch nog even vermelden dat de aanmelding loopt van vrijdag 08.00 uur tot maandag 18.00 uur. Je zou denken dat iedereen dat nu wel weet, maar het viel me op hoeveel nieuwe deelnemers er het eerste weekend waren. Eén deelnemer was te laat, maar kon deze keer nog in de uitslag worden opgenomen. Dat is geen vrijbrief voor anderen om zich te laat aan te melden.

Dit weekend ging het bij het lange circuit om een 10 km. Op zondag was er bij Omroep Zeeland een leuke reportage over deze 10 km van enkele dames en werd de hele opzet van de virtuele wedstrijden nog een keer uit de doeken gedaan. Zo te zien liepen ze op het parcours van de Oliebollenloop. Kan die trouwens doorgaan? Bij de mannen ging de overwinning wederom naar Ricardo Sint Nicolaas. Bij de dames was Lydia Kleinjan de snelste. Ricardo was 2,5 minuut sneller dan Thomas Wulffraat, die net als vorige week op beide afstanden in de top 3 eindigde. Koen Schippers werd 3e. Bij de mannen liepen 10 deelnemers onder de 40 minuten. Lydia bleef net boven deze 40 minuten. Zij werd gevolgd door Esther de Koning en Judith Goetheer

Op de 3 km pakten Noor Dekker en Wouter Verstraate hun 2e zege in het korte circuit. Noor liep een tijd van 10.18 minuten en dat betekent de 5e plaats overall. Jasmijn van Dieren en Elise Mol vervolledigden de top 3. Na Wouter in 9.06 minuten waren Thomas in 9.39 minuten 2e en Crum van der Linden in 9.49 minuten 3e.

Net als vorige week waren er meer dan 100 aanmeldingen. Waren de 112 aanmeldingen van vorige week nog netjes verdeeld over het lange en korte circuit, nu was de 3 km met 63 deelnemers tegen 52 bij de 10 km iets meer in trek. Benieuwd hoe dat volgende week is.

Volgend weekend staat in het teken van de “Engelse afstanden”. Bij het lange circuit is dat met een 10 mijl of 16093,5 meter een serieuze afstand. Het korte circuit nodigt de lopers uit voor 1 mijl. Deze middenafstand is wel niet heel lang, maar als je flink doorloopt kun je behoorlijk kapot komen te zitten. Je weet wel met zo’n branderig gevoel in je keel. Moet je als hardloper toch ook eens meegemaakt hebben. Succes allemaal.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *