De virtuele 15km van ……..

En bij de puntjes zou ik dan Wolphaartsdijk in kunnen vullen. Waarom? De 15 km van Wolphaartsdijk was vroeger een bekende wedstrijd, waar veel Nederlandse en Belgische toplopers van start zijn gegaan. Twee jaar geleden heeft men de wedstrijd opnieuw georganiseerd met de bedoeling er binnen enkele jaren wederom een topwedstrijd van te maken. Een onderbreking werkt daar natuurlijk niet erg aan mee. Toch beschouw ik dit niet als de virtuele versie van Wolphaartsdijk, want ik heb met de organisatie van deze wedstrijd niet echt contact gehad over mijn plan. Er was van verschillende kanten vraag naar een iets langere afstand. Nu wil ik wel ingaan op dat verzoek, maar niet als onderdeel van het zomercircuit. In die week staat er voor het zomercircuit een korte 1000 meter op het programma, zodat er gedubbeld kan worden.

Voor onze wedstrijd over 15 km zijn er zelfs prijzen voor de winnaars v/m, mits ze onder de vereiste tijd blijven. Per slot van rekening had Wolphaartsdijk ook een hoog niveau. Blijft de winnaar bij de mannen onder de 50 minuten, dan wint hij een waardebon van Koole Sport t.w.v. € 200, -. De vrouwen hebben het iets gemakkelijker, want daar is de eis sub 60 minuten

Je hebt nu wel het voordeel dat je zelf een parcours kunt kiezen, want in Wolphaartsdijk is het toch redelijk open en heeft de wind vrij spel en bij warmte loop je ook niet echt veel in de schaduw. Je hoeft ook geen rondjes te lopen. Gewoon 15 km rechtdoor met wind mee is dus toegestaan. Hou wel rekening met de verwachte hoge temperatuur. Je moet namelijk lopen op 1 of 2 augustus en je resultaat moet op 2 augustus voor 18.00 uur zijn aangemeld.

Meer tijd om aan te melden heb je voor de 1000 meter van het Koole Sport Zomercircuit. Dit kan van 29 juli t/ 5 augustus 18.00 uur. Bij zo’n korte afstand zien we redelijk veel dezelfde tijden, d.w.z. hardlopers eindigen op een gedeelde plaats. Vandaar dat het tussenklassement soms na een dag iets wordt bijgesteld. Uit de controle blijkt dan dat lopers toch één of een paar punten te weinig hebben gekregen.

Voor ons is het soms ook moeilijk om de juiste tijd uit de aanmelding te vissen. Je zou veronderstellen dat het aanmeldformulier duidelijk genoeg is, maar toch klopt het niet altijd. Dat zien we vooral als we het bijgevoegde bewijs raadplegen, hoewel dat niet bij iedereen te zien is. Voorbeeld: iemand geeft aan 30.20 minuten over de 5 km gelopen te hebben, maar bij controle blijkt deze loper in die tijd ongeveer 5,9 km afgelegd te hebben. Dat is dus voor de 5 km ongeveer 25.50 minuten. Wij kunnen onmogelijk alles gaan corrigeren, dus je blijft zelf verantwoordelijk voor het aanmelden van de juiste tijd.

Echte wedstrijden in onze provincie zijn voorlopig nog op één hand te tellen, dus dat is geen reden om niet mee te doen aan de rest van het Koole Sport Zomercircuit. Naast de onderlinge testwedstrijden van AV’56 komt alleen de hardloop driedaagse met een alternatief: 3 vrijdagen in augustus. Misschien dat je geplande vakantie een belemmering kan zijn, maar ik zie ook deelnemers die op hun vakantiebestemming de afstand afleggen. Hopelijk gaat het in september dan wel echt gebeuren, hoewel het met de coronacijfers weer slechter gaat. Nog langer doorgaan met virtuele wedstrijden is voor mij in ieder geval geen optie.

Voor de 2 Wemeldingeloop op zaterdag 19 september zijn in ieder geval al inschrijvingen binnen. Na het bekendmaken en openstellen van de inschrijving kwamen er binnen 3 uur 11 inschrijvingen. Voor dit soort kleine wedstrijden nog nooit meegemaakt. Toen stokte het weliswaar, maar na een week was het toch al opgelopen naar 26. Nogmaals: er kunnen maximaal 150 hardlopers aan de 5 km meedoen en misschien moet dat nog wel bijgesteld worden naar 100. Aarzel dus niet en schrijf je in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *