De ontknoping

Ontknoping is eigenlijk een te beladen uitdrukking, want de winnaars waren al bekend. Laurey van den Berge en Ricardo Sint Nicolaas hebben het Koole Sport Zomercircuit verdiend gewonnen. Ricardo moest weliswaar bij deze 4 mijl anderen voor laten, maar bij 4 van de 6 wedstrijden was hij de beste en dat was ruim voldoende voor de zege. Laurey leek na 3 wedstrijden onklopbaar, maar toen kwam de opmars van Annemiek van Kooten en beloofde het toch nog spannend te worden. Zover kwam het niet, mede door de gedeelde winst bij de voorlaatste afstand.

Laurey en Ricardo ontvangen binnenkort een waardebon t.w.v. € 200,- van Koole Sport en zelfs nog meer. Onze sponsor had ook nog een inspanningstest als extra prijs beschikbaar gesteld. Ik had blijkbaar niet goed begrepen voor wie deze prijs was en wilde hem verloten tussen iedereen met 6 deelnames. Dat was fout van mij, want Koole Sport bedoelde deze prijs ook voor de winnaars. Beiden zullen dus wel een keer vanuit Goeree – Overflakkee naar Middelburg moeten rijden om hun prijs te verzilveren. De reis voor de nummers 2 en 3 bij de mannen ( Arik Burghout en Bart Bleyaert ) en nummer 2 bij de vrouwen ( Annemiek van Kooten ) wordt nog langer. Meeuwen in Noord – Brabant, het Belgische Knesselare en Wageningen zijn niet naast de deur, maar hopelijk kunnen ze het combineren met deelname aan een wedstrijd in Zeeland. Voor de 3e bij de vrouwen is het dan weer iets gemakkelijker. Lydia Kleinjan woont in Zeeland.

Virtuele wedstrijden houden is niet moeilijk, maar virtueel een prijsuitreiking organiseren is eigenlijk niet mogelijk. Hoe gaan we dat regelen? Mijn bedoeling is om de waardebonnen uit te reiken na de wedstrijd van AV’56 op 10 oktober bij het Goese Sas. Maar dan moeten de prijswinnaars daar natuurlijk wel meedoen. Ik ga dat met hen overleggen. Als die wedstrijd niet doorgaat, doen we dat bij de Wemeldingeloop op 19 september. Bij deze wedstrijd wordt sowieso de waardebon voor het winnen van de 15 km binnen de limiettijd aan Erwin Harmes uitgereikt.

Verder zijn er nog ongeveer 140 deelnemers die een herinnering hebben verdiend, omdat ze aan minstens 3 wedstrijden van het Koole Sport Zomercircuit hebben meegedaan. Zij krijgen een buff met het opschrift RUN YOUR OWN RACE. Deze buff kun je als deelnemer in Wemeldinge of op het Goese Sas afhalen. Lukt dat niet of wil je hem eerder? Vanaf 7 september in de winkel van Koole Sport gevestigd op het adres Armeniaans Schuitvlot 20, 4331 NL Middelburg. Of bij mij in de Beukenstraat 243, 4462 BZ te Goes, zodra ik alles volgende week ontvangen heb.

Opsturen naar deelnemers ver buiten Zeeland kan, maar wel tegen een kleine vergoeding. Net als met de medailles moet ik speciale enveloppen aanschaffen om beschadiging te voorkomen. Dit betekent samen met de buff een gewicht boven de 20 gram en dus een postzegel van bijna 2 euro. Bij de medailles heb ik dat met plezier zelf betaald, maar ik ben ook geen miljonair. Voor 3 euro stuur ik je herinnering op en over de details mailen we wel.

Terug naar de laatste wedstrijd. De ongebruikelijke afstand van 4 Engelse mijl, die overigens tegenwoordig wel meer als wedstrijdafstand wordt gebruikt, kende een wat tegenvallende deelname. Na de hete 10 km met slechts 88 deelnemers, kwamen er nu ook nog geen 90 aanmeldingen binnen. Het slechte weer en de mogelijkheid om echte wedstrijden te lopen zullen mogelijke oorzaken zijn. Het is dus goed dat het afgelopen is. Bij de mannen was het al snel duidelijk dat Ricardo de laatste afstand niet zou winnen. Erwin Harmes en Arik Burghout waren deze keer sneller. Erwin liep over deze ruim 6,4 km 20.36 minuten, maar heeft slechts aan 2 wedstrijden van het circuit meegedaan en komt dus niet in het eindklassement. Arik verstevigde zo zijn 2e plaats. Bart Bleyaert deed deze keer niet mee, maar blijft uiteraard 3e in de eindrangschikking.

Bij de vrouwen liep Laurey 22.39 minuten en dat is de 5e tijd overall. Lange tijd had ze een voorsprong van bijna 5 minuten op de 2e. Het duurde namelijk tot dinsdag voordat ik van de anderen uit de top de resultaten kreeg. Lydia Kleinjan kwam tot op 3 minuten, maar door haar 3e plaats veroverde ze op het laatste moment ook deze plaats in het klassement. Laureys grootste concurrent Annemiek van Kooten meldde op dinsdagavond een tijd van 24.05 minuten en werd daarmee 2e zowel bij deze 4 mijl als in het klassement. Met 5 overwinningen, waarvan 1 gedeelde, en zodoende het maximum van de punten is Laurey de terechte winnares.

Ik weet niet of er nog verhaaltjes van mij volgen op deze site. Daarom nu nog even iets over de Wemeldingeloop van 19 september a.s. Vanwege corona is er een maximum van 150 deelnemers bij de 5 km. De jeugd t/m 13 jaar wordt daar dus niet bijgeteld. Op dit moment staan er 92 namen op de lijst, maar dat is wel bijna allemaal voor de 5 km. Dat betekent dat er nog ongeveer 60 plaatsen zijn. Op de dag zelf inschrijven kan niet. Uit ervaring weet ik dat velen pas in de laatste week inschrijven. Er bestaat dan een risico dat ik “nee” moet verkopen. Schrijf dus zo snel mogelijk in als je van plan bent om mee te doen. Over de JARO crossen heb ik minder goed nieuws, maar daarover binnenkort meer als het definitief is.  

Eén antwoord op “De ontknoping”

  1. Jammer hoor Koole Sport, dat de inspanning test niet verloot wordt onder de alle 6 deelnames, en dat dit ook weer naar de winnaars gaat. Was een leuke motivatie om ze allemaal mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *