De laatste week voor de finale

foto: Monique Verschuure

Nu de wedstrijdjes in Yerseke en Ouddorp achter de rug zijn, rest er nog 1 week van de “Harrie Verkaik Sportprijzen” Ronde van Zeeland. Niet zoals de afgelopen 7 weken met wedstrijden op 2 verschillende locaties, maar slechts 1 mogelijkheid om je klassement nog te verbeteren. Deze “finale” wedstrijd vindt plaats op een parcours rond Nisse.

Nisse kennen de meeste hardlopers van de Meidoornloop in het voorjaar en de Zakloop eind november. Dit rondje is iets anders, maar alle stukken van dit parcours zitten in deze bekende lopen. Natuurlijk met de in Zuid – Beveland wereldberoemde Valdijk, maar het dorp zelf doen we niet aan. Het dorpshuis is toch niet open. Grijp nu je kans om hier te lopen, want of de Meidoornloop 2021 doorgaat moeten we maar afwachten.

Eerst terug naar afgelopen week. Ik had even het idee dat de belangstelling niet zo groot was deze week. Als je al 8 wedstrijden achter je naam hebt, is de noodzaak niet meer zo groot om nog mee te doen. Bovendien is Ouddorp voor de meesten een behoorlijk stukje rijden. Of speelde ook nu het wisselvallige weer een rol? Tegen en in het weekend werd het zowel met het weer als de deelname een stuk beter.

Het parcours in Ouddorp zag er op de foto’s behoorlijk zwaar uit. De mooie omgeving lokte toch een redelijk aantal lopers naar deze strandloop. De winnaars waren Elise Mol, Lydia Kleinjan, Erik Jansen en Eric Wolfert. In Yerseke wonen veel potentiële deelnemers en die lieten zich op de thuisronde van hun beste kant zien. De winnaars in Yerseke waren Noor Dekker, Henny Strating, Bart Heshof en Ruben Boutens.

Wie deze keer niet meedeed was Leonie Ton. Zij heeft het klassement al gewonnen, maar dat was niet de reden. Leonie liep namens Nederland mee in een internationale virtuele wedstrijd over 6 uur met liefst 33 landenteams. Op een parcours rond de Banjaard legde Leonie op zaterdag in 6 uur bijna 80 km af. Officieus een Nederlands record. Namens RUN YOUR OWN RACE gefeliciteerd.

Voor de klassementen is nog niet alles beslist. Bij de mannen lange versie kan Gerard van der Male nog steeds winnen, maar dan moet hij in Nisse meedoen. Nu heeft hij 7 wedstrijden, maar wel elke keer de maximale score. Bij de korte versie geldt bijna hetzelfde voor Patrick van Iersel. Die maximale scores komen door de leeftijdscorrectie.

Nog even iets over het vervolg van RUN YOUR OWN RACE  in april. Al mijn concepten zijn inmiddels opgenomen in de kalender op deze site. Bovendien hebben de bijna 300 hardlopers uit mijn bestand er een mail over gehad. Er valt dus in principe elk weekend iets te lopen. In tegenstelling tot de huidige wedstrijdjes is de periode om te lopen wel duidelijk korter. Op deze manier benaderen we meer en meer de echte wedstrijdsituatie, d.w.z. iedereen loopt in ongeveer dezelfde omstandigheden. Voor de Halve Marathon in Kapelle op zaterdag 10 april moet je wel van te voren inschrijven en is er een maximum van 40 deelnemers. Dat inschrijven moet deze keer via jacroose@hetnet.nl en niet via de site. Dat geldt ook voor de Hardloopmeerkamp op zondag 18 april. Er zijn al inschrijvingen binnen. Hopelijk bieden de wedstrijdjes in april aan anderen voldoende inspiratie om daarna verder te organiseren om zo de periode tot aan echte wedstrijden op te vullen. Volgens de laatste berichten streeft men naar 1 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *