DE LAATSTE RYOR WEDSTRIJD

Na een succesvolle Hemelvaartsdagloop op de Stelleplas met 50 deelnemers staat op 2e pinksterdag 24 mei nog één wedstrijdje met dezelfde formule op het programma onder de naam Pinksterpoelbosloop. Dezelfde formule betekent: 2 afstanden namelijk 3 en 15 km en starten in groepjes om de minuut. Hoe groot die groepjes zijn hangt af van de laatste ontwikkelingen v.w.b. de maatregelen, maar voorlopig maximaal 4 lopers tegelijk. De 3 km is ook voor veel jeugdige lopers goed te doen. Meld je dus aan, want ter plaatse aanmelden kan niet.

In het Poelbos zijn we eind november begonnen met de crossen onder het motto: “lopen op hetzelfde parcours, maar niet op dezelfde tijd”. Dat parcours heb ik een beetje verlengd, zodat we nu een ronde hebben van 3080 meter. De langste afstand is dus eigenlijk 15,4 km Geen supersnelle omloop voor een PR, maar een afwisselende ronde in een prachtige omgeving. Hopelijk komen jullie aan deze laatste wedstrijd van de RYOR serie meedoen. Er hebben reeds 27 hardlopers ingeschreven en het zou mooi zijn als er weer minstens 50 komen.  

Aanmelden kan tot uiterlijk 22 mei via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, club of woonplaats en afstand met richttijd. Deze richttijd heb ik nodig om de groepjes op strekte in te delen, zodat je met ongeveer gelijkwaardige tegenstanders start. Op zondag 23 mei krijg je dan een mail met de startlijst en andere relevante informatie.

De laatste RUN YOUR OWN RACE wedstrijd betekent niet dat het ook de laatste JARO wedstrijd is. Hoewel ik al ruim 50 jaar regelmatig betrokken ben bij de organisatie van wedstrijdjes, waaronder zelfs een echte marathon in 1990, ben ik sinds 2010 een beetje de bezieler van 4 wedstrijden per jaar in deze regio. Naast de Stelleplascross en de Kapellecross zijn dat ook de stratenlopen in Wemeldinge en Kapelle. Bij deze stratenlopen gaat dat in samenwerking met plaatselijke comités en ook AV’56 verleent hieraan de laatste jaren medewerking. Dit wil ik na 2021 wel af bouwen, omdat ik niet kan garanderen op de dag zelf volledig fit aanwezig te kunnen zijn. Hopelijk vindt AV’56 deze wedstrijden interessant genoeg om voort te zetten.

Tijdens de periode met alternatieve wedstrijden in coronatijd heb ik wel gezien dat kleinschalige organisaties zonder allerlei rompslomp goed mogelijk zijn. Misschien kan ik me op die manier nog verdienstelijk maken. Overigens organiseerde ik op die manier in de jaren 70 ook de eerste Oliebollenlopen en clubkampioenschappen op de weg. De tijd zal het leren. En elke organisatie valt of staat in de eerste plaats met deelnemers. Dat moeten er voor mij geen honderden zijn, maar voor een handvol lopers een parcours uitzetten is ook niet leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *