De Harrie Verkaik Sportprijzen Ronde van Zeeland is afgelopen

Met de Ronde van Nisse afgelopen week is er een einde gekomen aan 8 weken hardlopen met in totaal 15 wedstrijden. De tijd vliegt, want het voelt als gisteren toen ik op 4 februari naar Kattendijke fietste om toch in ieder geval een keertje mee te doen. “Lenteachtig” schreef ik in mijn verslag, maar 3 dagen later kon er vanwege de sneeuw niet meer gelopen worden. Die sneeuw bleef nog liggen ook en dat speelde zeker de wedstrijd op Flakkee in week 2 parten. Behalve de wind in week 6 hadden we verder gelukkig geen last van extreem weer.

Hoewel de winnaars bij de vrouwen al een paar weken bekend waren, was Nisse toch een echte finale. Bij de mannen konden namelijk nog 2 outsiders het eindklassement winnen, mits ze in Nisse meededen en hun normale niveau zouden halen. Hoe dat kan? Dat heeft te maken met de regels voor het klassement: je moet je voor het klassement aanmelden, de beste 8 resultaten tellen en er wordt een leeftijdscorrectie toegepast. Het behalen van de maximale score wil dus niet zeggen dat je de wedstrijd altijd gewonnen hebt. Natuurlijk kun je van mening verschillen over deze regels, maar iedereen had zich van te voren akkoord verklaard.

Bij het lange circuit had Gerard van der Male tot vorige week aan 7 wedstrijden deelgenomen. Meestal eindigt Gerard zo ongeveer tussen de 6e en 9e plaats. Vanwege zijn leeftijd ( als ik het goed heb 62 jaar ) wordt zijn tijd dan vermenigvuldigd met een zogenaamde correctiefactor van 0,825 en dan gaat hij alle “jonkies” voorbij en scoort zo 100 punten. Pas bij de laatste tussenstand kwam hij met 700 punten de top 3 binnen. Een soortgelijk resultaat in Nisse betekent dan 800 punten en dan ben je winnaar. Lion Baas, de leider na 7 weken met 736 punten, kon zich bij de laatste wedstrijd maar met maximaal 17 punten verbeteren.

Bij het korte circuit gold hetzelfde voor Patrick van Iersel: 7 wedstrijden meegedaan en op dat moment ( nadat we dit weekend gewezen waren op een foutje bij de wedstrijd in Kattendijke, waar de leeftijdscorrectie was vergeten ) 690 punten, terwijl Erik Jansen als leider en Ronald Geertse als 2e op dat moment weliswaar ruim 700 punten totaliseerden, maar zich in de Nisse maar met enkele punten konden verbeteren. Zij hadden namelijk al aan 12 wedstrijden meegedaan, waarvan de beste 8 tellen en dan moet je dus het 8e resultaat verbeteren om nog iets te winnen. Patrick kon echter nogmaals 100 punten scoren en zelfs achter mij eindigen was hoogstwaarschijnlijk genoeg. Kun je het nog volgen?

Maar het moet wel gelopen worden natuurlijk. In Nisse kwamen Gerard en Patrick aan de start. Gerard werd over 8,6 km 6e bij de mannen en Patrick behaalde bij de mannen een 5e plaats over 4,3 km. Dit volstond voor beiden om na het toepassen van de leeftijdscorrectie voldoende punten te scoren om winnaar te worden van het klassement. De snelsten in Nisse waren overigens Noor Dekker, Leonie Ton, Bart Heshof, Ruben Boutens en Nikki de Koning. Ook nog even vermelden dat er behalve op onze site ook foto’s van RUN YOUR OWN RACE wedstrijden staan op de site www.josvdr.nl.

Alle klassementen zijn dus nu bekend. De beste 3 krijgen eerstdaags hun beker per post.

Korte circuit vrouwen:
1. Elise Mol –
2. Marit Simonse
3. Natalie Sinke.                                                       

Lange circuit vrouwen:
1 Leonie Ton
2. Henny Strating
3. Ellie Spaans.                                                                                                            

Korte circuit mannen:
1. Patrick van Iersel
2. Erik Jansen
3. Ronald Geertse.                                 

Lange circuit mannen:
1.  Gerard van der Male
2. Lion Baas
3. Ruben Boutens.        

Felicitaties namens RUN YOUR OWN RACE en hopelijk doen jullie ook allemaal mee aan de wedstrijdjes in april. We beginnen zaterdag 3 april a.s. met de Alternatieve Oosterscheldeloop op een parcours in Kattendijke waar we ook tijdens de eerste week van ons circuit hebben gelopen. Afstanden 10 mijl en 4,1 km. Er kan alleen op zaterdag worden gelopen en dan je resultaat op die zaterdag aanmelden voor 20.00 uur via deze site. Voor de Halve Marathon in Kapelle op 10 april zijn nog plaatsen beschikbaar. Maximaal 40 deelnemers en inschrijven via jacroose@hetnet.nl voor donderdag 8 april 20.00 uur.  En als je eens een wedstrijd organiseert, iets nodig hebt voor bijvoorbeeld Koningsdag of relatiegeschenken ….Kijk dan eens bij HARRIE VERKAIK SPORTPRIJZEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *