De 2e Wemeldingeloop

Een wedstrijd organiseren in coronatijden. Het kan, maar het is niet gemakkelijk. Toen we deze lente en zomer een periode zonder echte wedstrijden meemaakten, had ik de Kapelleloop voor eind augustus en deze Wemeldingeloop al uit mijn hoofd gezet. De Kapelleloop is gekoppeld aan de Kapelse Dag en een dergelijk evenement kon sowieso niet. Bij de Wemeldingeloop is dat minder het geval, maar daar ben ik eigenlijk alleen maar “uitvoerder” en moet het initiatief van de gemeente Kapelle en de Wemeldingse middenstand komen. En dat gebeurde verrassend ergens in juni.

Met de nodige aanpassingen zou het toch moeten kunnen: van vrijdagavond naar zaterdagmiddag, een maximum aantal deelnemers, geen na – inschrijving, medailles zelf pakken bij het ophalen van het startnummer, afstand bewaren voor en na de wedstrijd. Tot zover alles in orde en de normale procedure werd opgestart. Direct al veel inschrijvingen, waarschijnlijk omdat er sprake was van een limiet. Bij de jeugd viel het weer tegen en dat was vorig jaar ook al zo. Moeten we nog speciale jeugdlopen op het programma zetten bij dit soort stratenlopen en crossen?

Een dikke maand voor de wedstrijd doken echter de eerste problemen op. AV’56 kreeg het ZK pupillen toegewezen op diezelfde zaterdag. Dat betekent nog minder deelname bij de jeugd, maar ook schipperen met geluid, podium en Race Result. Hebben we daar mensen voor? Camping Linda liet weten geen medewerking te verlenen vanwege coronaregels. Zodoende moesten we het parcours veranderen en besluiten om alles buiten te doen. Een tent en mobiele toiletten besteld en hopen op goed weer. Met AV’56 was alles geregeld, maar we moesten toch nog een paar hindernissen overwinnen.

Het vervoer van alle spullen bleek moeilijk. Race Result en het geluid konden mee, maar het podium niet. Helaas konden we uiteindelijk het geluid toch niet gebruiken en moest ik me behelpen met een megafoon, zodat niet al mijn informatie overkwam. Ik, want vaste speaker Niek Flipse meldde zich ziek af. Ook enkele deelnemers meldden zich vanwege een blessure of ziekte af. Dit soort tegenslagen hebben natuurlijk niets met corona te maken en komen bij wedstrijden wel meer voor. 

De wedstrijd zelf dan. Het was gelukkig prachtig weer, misschien wel iets te warm. Rond de finish en de startnummeruitgave was het erg gezellig en op het laatst kwam er zelfs nog een ijscokar met voor de deelnemers een ijsje. Bij de jeugd uiteindelijk nog 16 deelnemers voor een afstand van ongeveer 900 meter. Bij de meisjes was Hannah Moelker de snelste voor Amy Lee Boddaert en Maud Kramer. Bij de jongens liep Sam Mullaert naar de zege en werden Dylano de Jonge en Jord van Koppel 2e en 3e.

Voor de 5 km stonden zo’n 120 hardlopers aan de start. Bij de mannen beloofde het een mooie wedstrijd te worden met namen als Boris de Bruijn, Erwin Harmes, Thomas Wulffraat, Patrick de Vos en Ricardo Sint Nicolaas op de startlijst. Helaas was Boris geblesseerd en moest Ricardo afzeggen, omdat er in zijn naaste omgeving iemand een coronatest moest laten afnemen en hij daarom tot aan de uitslag van die test niet weg mag. Patrick de Vos liet er met een tijd van 15.12 minuten geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Na 1 ronde bedroeg zijn voorsprong op Erwin Harmes nog slechts 12 seconden, maar na 5 km was dat toch 44 seconden. Thomas Wulffraat werd 3e in 17.15 minuten.

Bij de dames had Lydia Kleinjan bijna een minuut voorsprong op Mirona van de Vrie. Lydia bleef met 19.42 minuten net onder de 20 minuten. Mirona was van mij een aangename verrassing, want ik had haar nog nooit zien lopen of op een opvallende plek in de uitslagen zien staan. Kan natuurlijk ook aan mij liggen. Op de 3e plaats eindigde Wendy Wijnstra op slechts 3 seconden na Mirona. Dit parcours was een noodoplossing, omdat we niet op Camping Linda terecht konden. Velen vonden het echter een leukere ronde. Wat doen we volgend jaar? We hebben ook nog een ander aanbod uit Wemeldinge, maar dan moet het parcours helemaal aan de andere kant. Dat betekent meer werk en meer afzetten. Mijn voorkeur gaat uit naar dit parcours, maar dan met voorzieningen bij horecagelegenheid Schoudee direct naast het parcours. Voorlopig eerst maar even met een goed gevoel terug kijken op deze editie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *