Crossen in Westkapelle en Woensdrecht

foto: Strava Noor Dekker

Zoals aangekondigd een kort verslag van deze crossen, die afgelopen zaterdag en zondag plaatsvonden. Als ik het geografisch goed gezien heb, is de Woensdrechtse heidecross eigenlijk op grondgebied Bergen op Zoom, maar die W-W klinkt zo leuk.

Bij elkaar was er een behoorlijke belangstelling, maar op de vragen in mijn vorige epistel heb ik nog niet echt antwoorden. In Westkapelle kwamen er 29 hardlopers aan de start en in Woensdrecht 47. Hiervan waagden meerdere lopers zich aan de dubbel. Of door de sneeuw en de daarmee gepaard gaande dooi de omstandigheden op beide dagen compleet anders waren, weet ik niet. Ik weet wel dat een groot aantal hardlopers binnen een tijdsbestek van 7 weken meer crossen heeft gelopen dan anders tijdens een volledig winterseizoen. Goede zaak voor de cross.

Dan de resultaten: In Westkapelle waar een relatief korte afstand van 4,3 km werd gelopen was Noor Dekker bij de vrouwen wederom de snelste. Ze had daar wel 2 pogingen voor nodig. Tijdens de eerste poging liep ze verkeerd en was er een hond op het parcours waardoor ze niet kon doorlopen (volgens haar Strava). Leonie Ton en Henny Strating werden 2 en 3. Bij de mannen was de overwinning voor parcoursbedenker Wouter Verstraate. Hij ging Crum van der Linden en Robbert Meeuwse vooraf. In Bergen op Zoom op de Woensdrechtse heide was de afstand bijna 2x zo lang. Bij de vrouwen ging de zege naar Laurey van den Berge voor Wendy Wijnstra – Slabbekoorn en Lydia Kleinjan . Bij de mannen was Timo de Geus net als vorige week in Stellendam de snelste. Sven Vermeulen en Ruben Boutens volgden als 2e en 3e op ruime afstand. Bij de jeugd t/m 13 jaar was er bij beide wedstrijden helaas bijna geen interesse. Alleen Marit Simonse, Elise Mol ( 2x ) en Owen de Pagter kwamen aan de start.

Namens alle lopers en RUN YOUR OWN RACE wil ik Jos van Gisbergen en Wouter Verstraate bedanken voor het uitzetten van de parcoursen. Zonder de inzet van plaatselijke coördinatoren is een dergelijk crosscircuit niet mogelijk. Bij een wegparcours gaat dat al gemakkelijker. Wij hebben deze week niet stil gezeten en het wegcircuit vanaf begin februari krijgt steeds meer vaste vormen. Op dit moment zijn 10 van de 12 parcoursen bekend. Er komt een korte en een lange versie. We deden dit eerder bij het herfstcircuit. Die korte versie is dus ook voor alle leeftijden, maar is vooral bedoeld voor de groep die anders tussen wal en schip valt. Ik bedoel jeugd die niet meer met de echte jeugdloop mee mag doen en hardlopers die afstanden van boven de 5 km nog niet of niet meer in een fatsoenlijke tijd kunnen afleggen. Alle details volgen later.

Eén antwoord op “Crossen in Westkapelle en Woensdrecht”

  1. Dag Jan, ik vond het leuk om te zien dat er zoveel enthousiaste deelname was op de Woensdrechtse Heide en heb met plezier het parcours uitgezet. (Dat geldt voor West Kapelle waarschijnlijk ook). Wat betreft verschil in zwaarte van het parcours op beide dagen, kan ik zeggen dat dat niet veel verschil maakte volgens mij. Ik liep zondag 14 seconden trager dan zaterdag. Groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *