ALTERNATIEVE ZWAAKSE WEELLOOP ZONDER PIJLEN

Ik had het al min of meer aangekondigd: in de alternatieve Zwaakse Weelloop ga ik niet meer teveel werk en energie steken. Ik zie het niet meer zitten om een parcours van pijlen te voorzien voor een handvol deelnemers. Ik heb nog getwijfeld, maar nu ik zondagmiddag rond 17.00 uur in de Zeelandhal wordt verwacht voor een coronaprik, staat het vast. De pijlen na afloop direct opruimen gaat zodoende niet. Dan wordt het zondagavond of misschien wel maandag en daar heb ik geen zin in. Als iemand anders het wil doen? Prima, kom de spullen maar halen.

Toch kan alles gewoon doorgaan. Per slot van rekening liepen we bij de wedstrijden in februari en maart ook zonder uitgepijlde parcoursen en wist iedereen de routes prima te vinden. Op onze site kun je bij kalender een kaartje vinden. Voor de duidelijkheid nog een keer een uitgebreide beschrijving van het parcours.

Het parcours bevindt zich in de buurt van Kwadendamme/Langeweegje. Start en finish zijn op de Zwaakse dijk ter hoogte van de schuur van Natuurmonumenten. De schuur aan je rechterkant volg je de dijk en loop je rechtsom richting het water. Na een soort S bocht kom je bij de weg ‘s – Gravenpolder/Ovezande. Bij het fietspad ga je rechtsaf en volg je het fietspad ongeveer 100 meter. Daar ga je schuin rechtsaf en kom je op een onverhard pad langs het water. Dit pad loopt op het eind omhoog en daar blijf je rechtdoor lopen. Je loopt nu op een onverharde dijk. Voor de spoorlijn ga je rechtsaf en blijf je over het schelpenpad langs de spoorlijn lopen. Halfweg kom je bij een doodlopend asfaltweggetje. Oversteken en gewoon rechtsdoor lopen. Het pad gaat op het laatst even naar links en weer direct rechts en stuit op een stenen trap. Hier rechts het schelpenpad omhoog en steeds rechtsdoor tot je weer op asfalt komt. Bij de volgende splitsing rechtsaf naar de finish.

Deze ronde is ongeveer 4,3 km. Voor de virtuele wedstrijd kun je deze ronde 1 of 3 keer lopen. Het resultaat aanmelden via de site voor zondag 20.00 uur. Na ruim een jaar RUN YOUR OWN RACE is bij mij het heilige vuur een beetje verdwenen. Ik hoop dus dat er zo snel mogelijk echte wedstrijden gehouden worden waar ik op gepaste afstand kan toekijken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *