Alternatieve Oosterscheldeloop

Foto: Danique Slootweg

Eigenlijk was het op paaszaterdag uitstekend weer voor een 10 Engelse mijl. Voor een afstand van ruim 16 km zijn temperaturen van tegen de 20 graden, zoals op dinsdag en woensdag, in april dikwijls funest. Niet dat 20 graden zoveel is, maar zo vroeg in het voorjaar is ons lichaam deze temperaturen nog niet gewend en dan begint het bij velen te sputteren. Als organisatie kunnen we bij een virtuele wedstrijd ook niet gedurende 6 uur met een bemande waterpost gaan staan. Op rondjes van ongeveer 4 km kun je echter zelf je bevoorrading ergens neer zetten.

Nu bleef de temperatuur hangen rond de 10 graden, droog, een beetje zon, maar wel een stevig windje. Bijna alles voor een prima hardloopdag. Ook op de atletiekbaan hebben ze daarvan geprofiteerd bij de onderlinge oefenwedstrijd van AV’56. Hier konden echter alleen jeugd en senioren tot 27 jaar meedoen. De rest van hardlopend Zeeland kon dus in Kattendijke terecht op het parcours dat we ook al begin februari hebben gebruikt. Natuurlijk komen die lopers niet allemaal, maar zij die vanwege de sneeuw in februari niet langs de Oosterschelde konden lopen, kregen nu een herkansing. 

Deze keer was het parcours tussen 10 en 16 uur met pijlen uitgezet en waren start en finish aangegeven. Dat maakt het toch net een beetje echter. Een paar deelnemers moesten op zaterdag werken en hadden mij gevraagd of ze eventueel voor 10 uur of zelfs op vrijdag mochten lopen. Aangezien we nog steeds officieus bezig zijn en het niet om grote prijzen gaat, heb ik dat toegestaan. Kijkend naar de aantallen van de laatste 2 maanden had ik van te voren gerekend op ongeveer 40 deelnemers.

Dat werden er echter beduidend minder. Tussen 10 en 11.30 uur zag het er veelbelovend uit en dacht ik “de 40” ruimschoots te halen, maar ’s middags kwamen er nog maar 8 lopers aan de start. Toch wel teleurstellend en het werkt demotiverend. Enkele lopers gaven bovendien hun resultaat niet door. In totaal kwamen er zodoende maar 19 hardlopers in de uitslagen, waaronder 4 vrouwen. Esther Versluijs – Kole was de snelste vrouw over 10 mijl met een tijd van 1.29 uur. Diana Koopman wist knap de 10 mijl te overbruggen en werd zo 2e. Bij de mannen zag ik verschillende groepjes van 2 of 3 samen lopen, maar nog altijd met voldoende tussenruimte. Ruben Boutens was de snelste in 1.01.53 uur,  voor Lion Baas en Peter van Limbergen. Ruben liep een groot deel samen met een andere snelle man, die hem zelfs had ingehaald. Ik ken hem niet en blijkbaar heeft hij zijn resultaat niet aangemeld. Bij de wedstrijd over 1 ronde slechts 4 deelnemers. Jack Karelse won voor Wim Roose, Janneke Boutens en Danique Slootweg. Hopelijk zijn er volgende keer meer deelnemers.

Zaterdag 10 april a.s. is er namelijk weer een loop, maar nu gaan we de echte wedstrijd nog meer benaderen. Lopen op een ander tijdstip kan dus deze keer niet en je moet je voor de halve marathon van te voren aanmelden. Er kunnen aan deze halve marathon maximaal 42 hardlopers meedoen en die starten dan in groepjes van 3. Er wordt gelopen op een parcours van 2,1 km rond en door het Kapelse bos. De eerste groep van 7 x 3 lopers start om 13.00 uur. De volgende groep om 14.00 uur. Alleen deze lopers komen in de uitslag van de halve marathon. Voor jezelf 10 rondjes lopen en dat doorgeven via de site kan dus niet. Wel als je maar 1 of 2 rondjes loopt, want die mogelijkheid bieden we aan voor alle anderen.  

Ik wil ook nog iets kwijt i.v.m. de alternatieve Zwaakse Weelloop op zondag 25 april. De Zwaakse Weelloop is normaal een organisatie van het Zeeland Refinery Roparunteam in samenwerking met AV’56. Een deel van het inschrijfgeld en de opbrengst van drank en spijzen gaat dan naar het goede doel. Nu is er geen inschrijfgeld en waarschijnlijk ook geen verkoop, maar we kunnen natuurlijk wel op vrijwillige basis doneren voor het goede doel. De mensen van het Roparunteam zullen dat ter plaatse proberen te regelen en zodra ik meer gegevens heb, laat ik het weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *