Alternatief 1: JARO Oefencross

Welke wedstrijden gaan er komende periode in Zeeland wel door? Van het kabinet mogen sportwedstrijden ook na het afkondigen van verscherpte maatregelen zonder publiek doorgaan, maar in ons land kunnen blijkbaar ondergeschikten ( lees burgemeesters ) andere beslissingen nemen. Speurend op allerlei sites van de Zeeuwse atletiekclubs is het behoorlijk onduidelijk. Voorlopig kom ik tot 2 wedstrijden in oktober: Wilhelminapolderloop van AV’56 bij de het Goese Sas op 10 oktober en de Singelloop van Dynamica in Middelburg op 17 oktober. De Moerschanscross van RKHAV op 31 oktober staat “onder voorbehoud”. Voor november zijn de alternatieve marathon vanaf Neeltje Jans op 14 november en de Zakloop in Nisse al afgelast en verder zijn er op dit moment nog geen aankondigingen. Ook mijn eigen JARO crossen heb ik moeten afblazen, maar na een zomer zonder echte wedstrijden, wil natuurlijk niemand ook nog een winter op die manier. Ik heb links en rechts een paar ideeën gelanceerd, maar voorlopig wachten we met z’n allen op definitieve besluiten. En wat als deze negatief uitvallen???

Vooruitdenken en stappen ondernemen dus, ook al had ik daar in eerste instantie niet zoveel zin in. “Het bloedt kruipt ….”. Gelukkig woon ik in Goes naast een park, waar een parcours uitgezet kan worden. Voor een wedstrijd moet er echter 15 weken van te voren een vergunning worden aangevraagd en daar wringt de schoen. Dan is de winter al ongeveer voorbij en de onzekerheid over data is te groot. Bij kleinschalige evenementen tot 50 personen volstaat echter een melding in te dienen 20 dagen voor dato. Als dat lukt kan er daar in principe deze winter een paar keer iets georganiseerd worden.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de gemeente Goes laten weten dat ik op zaterdag 24 oktober a.s. ( de dag van de afgeblazen Stelleplascross ) een onderling hardloopwedstrijdje organiseer in het park bij Boszicht voor maximaal 50  ( eigenlijk 49 volgens hun reglement ) deelnemers. Er kwam vrij snel reactie en dat was geen directe afwijzing. Ze wilden weten hoeveel rondjes er gelopen moeten worden i.v.m. de situatie voor flat Boszicht. Even uitgelegd dat het wedstrijd wordt over een bepaalde tijd, maar dat wijzigen van het parcours voor mij geen probleem is. En nu is het wachten op goedkeuring. 

Als die er komt, is er op zaterdag 24 oktober om 13.30 uur dus toch een JARO cross. Niet over een bepaalde afstand, maar over 30 + minuten. Iedereen loopt 30 minuten en maakt na een signaal het rondje af. We tellen het aantal gelopen rondjes en indien gelijk de aankomst en zo komt er een uitslag. Als dit allemaal slaagt, komen er meer wedstrijden met een beetje alternatief programma. AV’56 is bereid om mee te helpen met RaceResult, zodat de registratie een stuk gemakkelijker is. Echte prijzen zijn er niet, maar deelname is gratis. Zodra er groen licht is, volgen de details.

Jan Roose  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *