15 kilometer met sterke winnaar, maar weinig deelnemers

Naast het Koole Sport Zomercircuit met hoofdzakelijk relatief korte afstanden een aparte 15 km in de periode dat normaal de 15 van Wolphaartsdijk op de kalender staat. Het leek me het proberen waard, vooral omdat er regelmatig vragen kwamen naar een langere afstand. Kwam het door de vakantie? Kwam het door het warme en vooral benauwde weer? Feit is dat slechts 26 hardlopers hun resultaat op tijd hebben aangemeld.

Van die 26 was Erwin Harmes duidelijk de snelste. Met 48.30 minuten bleef hij ook ruimschoots onder de vereiste tijd van 50 minuten om de waardebon t.w.v. € 200, – te kunnen incasseren. Over het uitreiken van die prijs moeten we nog het nodige afspreken, maar dat zal ook afhangen van de mogelijkheden i.v.m. corona. Alleen Lion Baas en Thomas Wulffraat bleven verder nog onder het uur.

Bij de dames was Esther de Koning met 1.11.21 uur de snelste. Zij bleef echter boven de limiet van 60 minuten en krijgt dus alleen een eervolle vermelding. Het bedrag van deze waardebon zal worden opgesplitst in extra prijzen voor het zomercircuit. In ieder geval een 2e prijs bij zowel vrouwen en mannen en wie weet een 3e prijs als we nog een klein bedrag vinden.

Voor de 1000 meter van het zomercircuit kun je het resultaat nog tot woensdag 5 augustus 18.00 uur aanmelden. Momenteel zijn er al bijna 60 deelnemers. Bij de dames krijgen we in ieder geval een andere winnares dan bij de vorige 3 wedstrijden, maar Laurey van de Berge blijft stevig aan de leiding staan. Bij de mannen stevent Ricardo Sint Nicolaas op zijn volgende overwinning af. Of komen er nog echte specialisten van de middenafstand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *